Nova vest
Auto-moto

Petak, 09.09.2011.

15:45

Hamilton i Fetel na vrhu na „Monci“

Vozači Meklarena i Red Bula Luis Hamilton i Sebastijan Fetel zabeležili su najbolja vremena na prvim treninzima pred trku za Veliku nagradu Italije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Britanac je najbrži krug na legendarnoj „Monci“ ostvario za 1:23.865 minut tokom prvog treninga, što je ujedno bilo najbolje vreme dana.

Hamilton je tada za skoro jednu sekundu iza sebe ostavio svog timskog kolegu Džensona Batona, dok je treći bio Fetel, sa jednom sekundom i četiri stotinke zaostatka.

Tokom popodneva, uloge između bivšeg i aktuelnog šampiona su se promenile pa je trening na vrhu završio mladi Nemac, u vremenu od 1:24.010 minuta, dok je Hamilton bio samo 36 hiljaditinki iza. Treće vreme na drugom treningu imao je sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, koji je na prepodnevnom bio 11.

Iza Hamiltona, Batona i Fetela, na prvom treningu sledili su drugi vozač Red Bula Mark Veber, Adrian Zutil u bolidu Fors Indije, vozač Lotus Renoa Vitalij Petrov i dvojac Ferarija, Fernando Alonso i Felipe Masa. Prvu desetoricu kompletirali su Serhio Peres u Zauberu i vozač ekipe Toro Roso Haime Algersuari.

Tokom popodneva, vozači Ferarija su se popravili, pa su Masa i Alonso bili četvrti i peti, sa oko četiri desetinke zaostatka, ispred Vebera, dok je Baton, posle drugog mesta na prvom treningu, drugi završio na sedmom mestu. Peres je tada bio osmi, ispred timskog kolege Kamuija Kobajašija i Bruna Sene u Lotus Renou.

Treći i ujedno poslednji trening na legendarnoj „Monci“ vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Italije, 13. u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu