Nova vest
Auto-moto

Utorak, 24.05.2011.

20:00

Ferari otpustio tehničkog direktora

Tehnički direktor Aldo Kosta prva je žrtva lošeg starta sezone Ferarija, pošto mu je italijanski tim dao novu funkciju u sedištu, u Maranelu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Iako je Ferari važio za jednog od favorita pred start ovogodišnjeg šampionata, ove sezone je zabeležio samo jedan podijum, a prošlog vikenda Fernando Alonso je pred svojim navijačima u Španiji kroz cilj prošao sa krugom zaostatka u odnosu na pobednika Sebastijana Fetela.

U saopštenju Ferarija se kaže da je Kosta razrešen uloge tehničkog direktora i da će tehničke aktivnosti sada biti podeljene na tri oblasti. Za šasije će biti odgovoran Pet Fraj, produkcija će biti u rikama Korada Lanconea, dok će Luka Marmorini i dalje nastaviti rad na motorima i elektronici.

Fraj, koji je u Ferari došao iz Meklarena prošlog jula, bio je Kostin asistent i preuzeće njegove odgovornosti. 47-godišnji Britanac je proveo 18 godina u Meklarenu, gde je bio glavni inženjer i imao je važnu ulogu u dizajniranju pobedničkih bolida.

Pre Koste, ove godine je i Kris Dajer razrešen uloge koju je imao u Ferariju. Dajer je oglašen kao glavni krivac za grešku u strategiji koja je koštala Alonsa titule na poslednjoj trci prošle sezone u Abu Dabiju.

Ferari nije postigao nijednu pobedu od Alonsovog trijumfa na Velikoj nagradi Koreje prošlog oktobra. Ove sezone italijanski tim je ostvario samo jedan podijum, kada je Alonso bio treći u Turskoj.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda u Monte Karlu, gde Ferari nije trijumfovao punih deset godina, kada je slavio Mihael Šumaher.

Ferari posle pet trka zauzima treće mesto u poretku konstruktora, sa 83 boda manje od vodećeg Red Bula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu