Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 27.03.2011.

15:46

Zauber diskvalifikovan u Australiji

Vozači Zaubera Kamui Kobajaši i Serhio Serhio Peres diskvalifikovani su sa trke za Veliku nagradu Australije, kojom je startovala nova sezona u Formuli 1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Razlog takve odluke stjuarta na stazi „Albert park“ jer jedan element gornjeg dela zadnjeg krila na bolidima nije u skladu sa tehničkim propisima šampionata.

Peres i Kobajaši će tako ostati bez vrednih bodova koje su osvojili, pa će vozač Ferarija Felipe Masa, Sebastijan Buemi u bolidu ekipe Toro Roso, i dvojac Fors Indije Adrian Zutil i Pol di Resta kompletirati osvajače bodova.

Ekipa Zaubera je odmah objavila da ima nameru se žali zbog diskvalifikacije.

Ovo je veoma iznenađujući i razočaravajući rezultat“, rekao je tehnički direktor Zaubera Džejms Ki, „Izgleda da postoji sumnja oko gornje površine najvišeg elementa krila, ali taj deo aktivan u toj komponenti i nema veze sa njegovom funkcijom. Naravno, nismo dobili nikakvu prednost zbog toga, i sada proveravamo dizajn tih delova da bismo bolje razumeli situaciju i planiramo da podnesemo žalbu na odluku stjuarta“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu