Nova vest
Auto-moto

Petak, 19.11.2010.

11:07

Fetel sanja Mercedes i Ferari

Novi šampion Formule 1 Sebastijan Fetel izjavio je da bi u daljoj budućnosti mogao sebe da zamisli kao vozača Mercedesa ili Ferarija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Nemac je, ipak, naglasio da trenutno razmišlja o Red Bulu, kom je pored vozačke, uz Marka Vebera doneo i titulu u konkurenciji konstruktora.

Fetel, koji je postao najmlađi šampion Formule 1 u istoriji, rekao je da mu je sunarodnik i sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher pojasnio kako je to voziti za italijanskog i nemačkog proizvođača.

Naravno, Mihael mi je rekao kakve specijalne momente je doživeo vozeći za Ferari ili Mercedes. Oba brenda su prošlost, sadašnjost i sigurno budućnost Formule 1“, rekao je Fetel, „Svaki vozač sanja Ferari i Mercedes. Ali, da bi neko došao do mesta u tim timovima zavisi od mnogih stvari i sve mora da se uklopi, jer mit nije dovoljan. Ipak, to je za mene u dalekoj budućnosti, jer je moj sledeći cilj odbrana titule sa Red Bulom“.

Još ranije, Fetel nije negirao ni mogućnost prelaska u Meklaren pošto mu istekle ugovor sa austrijskom ekipom. Fetel je posle trijumfa u Abu Dabiju otputovao u Austriju na proslavu, a potom i u sedište tima u Britaniji, da bi se vratio na Bliski Istok, na prva testiranja Pirelijevih pneumatika na stazi „Jas Marina“. Mladi Nemac će odmah posle testiranja otputovati u domovinu jer ga i nedelju u rodnom Hepenhajmu očekuje velika proslava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu