Nova vest
Auto-moto

Petak, 23.10.2009.

15:41

Baton prelazi u Meklaren?

Novi šampion Formule 1 Dženson Baton jedan je od kandidata za mesto u ekipi Meklaren Mercedesa, uz Luisa Hamiltona, od naredne godine.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Britanac još uvek nije potpisao produženje ugovora sa ekipom Bron GP, a Meklaren je zainteresovan za njegove usluge pošto još uvek nije uspeo da dođe do dogovora sa Kimijem Raikonen, koji je bio prvi pik britanske ekipe. Prošlogodišnji šampion Hamilton već ima ugovor sa britanskom ekipom za sledeću sezonu.

"Razgovaramo sa nekolicinom vozača. Ne bi bilo pogodno da kažem bilo šta osim toga. Angažovaćemo dvojicu najboljih vozača koji su slobodni, kao što je i uvek bio slučaj", rekao je prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš.

Batonov menadžer Ričard Godard je odbio da komentatiše da li je razgovarao sa predstavnicima Meklarena, ali je u izjavi za BBC rekao:

"Bron GP je pre nekoliko nedelja mogao da razgreši pitanje Džensonovog ugovora, i da su to uradili sada se o ovome ne bi pričalo. Pokušavali smo da postignemo dogovor sa njima, Dženson je jasno istakao da želi da ostane u timu i da su pristali na naše uslove ne bi bilo spekulacija. Mediji će spekulisati da svaka ekipa koja ima slobodno mesto želi Džensona jer je pokazao svoj talenat ove godine, a te spekulacije neće prestati dok Bron ne pristane na naše uslove. Mnoge kvalitetne ekipe imaju mesta za vozača kakav je Dženson tako da je na Bronu da se izjasni".

Raikonen, koji će na kraju sezone napustiti Ferari da bi napravio mesta za Fernanda Alonsa, nalazi se na meti Tojote, ali još uvek nije odlučio šta će dalje, dok Meklaren razmatra i druge opcije.

Britanska ekipe je imala rezervni plan, da ako ih Raikonen odbije, zadrži Heikija Kovalainena, uprkos njegovim lošijim izdanjima ove sezone. Ipak, pošto Baton nije još uvek postigao dogovor sa ekipom Bron GP, Meklaren je iskazao interesovanje za njega. U slučaju postignutog dogovora britanska ekipa bi u svojim redovima naredne sezone imala poslednja dva šampiona Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu