Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.05.2009.

15:22

Prodrajv se prijavio za ulazak u F1

Ekipa Prodrajva, na čijem se nalazi bivši šef Benetona i BAR Honde Dejvid Ričards, podnela je prijavu za ulazak u Formulu 1 od sledeće sezone.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Ričards je takođe predsedavajući kompanije Aston Martin, koja se nalazi u većinskom vlasništvu jedne kompanije Dar iz Kuvajta, ali se deo nalazi u posedu Prodrajva.

“Uz pomoć Dara, u pogledu finansija, zajedno sa predlozima za pomoć novim timovima, osećamo da su uslovi pravi da bi i formalno zatražili ulazak u Formulu 1”, rekao je Ričards.

Iako Ričards nije pomenuo Aston Martin, ukoliko bi prijava Prodrajva bila prihvaćena očekuje se da će se, bar u prvo vreme, ekipa tako zvati.

Petak je poslednji dan za prijave za šampionat sledeće godine, a za sada od postojećih timova jedino je Vilijams potvrdio da je podneo zahtev za učešće. Ostali timovi još razmatraju svoju poziciju, ali se očekuje da će do isteka roka podneti prijave uz određene uslove.

Prodrajv je trebalo da uđe u Formulu 1 2008. godine i trebalo je da ima pomoć Meklarena, ali je odlučeno da ne načini takav korak zbog nedoumica oko propisa.

Svetska automobilska federacija (FIA) će spisak učesnika šampionata za 2010. godinu objaviti 12. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu