Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.05.2011.

19:06

Hamilton: Možda je to jer sam crnac

Vozač Meklarena Luis Hamilton bio je besan posle trke za Veliku nagradu Monaka koju je završio kao šesti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom trke Hamilton je dva puta bio pod istragom stjuarta na stazi u Monte Karlu i oba puta je kažnjen.

Prvi put je bio u pitanju incident sa vozačem Ferarija Felipeom Masom, kada je dobio kaznu 'prođi kroz', dok mu je posle kontakta sa Pastorom Maldonadom u bolidu Vilijamsa posle trke dodato 20 sekundi na vreme, ali to nije uticalo na njegovu poziciju.

Znate šta. Od šest trka, posle pet sam bio kod stjuarta. Ovo je smešno, apsolutno smešno. Ovde u Monte Karlu ne može da se pretiče i retko može da se dođe u priliku. Išao sam sa unutrašnje strane kada sam krenuo da pretičem Masu i on je skrenuo ranije i to pravo u mene. Pokušao sam da odem preko ivičnjaka da bih ga izbegao ali smo se dotakli. I, naravno da sam dobio kaznu, to je normalno“.

On me je usporio u kvalifikacijama i ja sam bio kažnjen. Danas je on udario u mene i ja sam opet dobio kaznu. Kada sam krenuo da preteknem Maldonada jasno se vidi da je on skrenuo mnogo ranije da bi me sprečio da ga preteknem i udario je u mene. Ovo je smešno. Ti vozači su smešni, sve ovo je glupo”, istakao je Hamilton.

Upitan zašto misli da je meta stjuarta, Britanac je rekao:

Možda je to jer sam crnac, to Ali Dži kaže. Ne znam, ali to ne utiče na moje samopouzdanje kao vozača. Jednostavno, ljudi žele da vide trkanje, da vide preticanja, da ti pokušavaš to da uradiš, da napraviš šou. Da zaista osećam da sam ja pogrešio podigao bih ruku i priznao bih to, ja sam bio glup. Ali, to ovde nije bio slučaj. Od sada ću samo ćutati i pokušati da uživam u ostatku sezone, koja će sigurno biti zanimljiva, ali već se vidi da Fetel polako biva neuhvatljiv. Ali, nikada nije kasno, ali nije idealno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu