Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.12.2011.

16:17

Tod: „Podrška za trke u Srbiji“

Prvi čovek Svetske automobilske federacije Žan Tod u petak je boravio u Beogradu gde je istakao da je dobro upoznat situacijom u srpskom auto-moto sportu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Tod je u glavni grad Srbije došao kao specijalni gost Auto-moto saveza Srbije, koji proslavlja 90. godina rada.

Srbija reli je jedno od najbolje organizovanih takmičenja u Evropi i bitno je da se i dalje razvija. Znam da postoji priča o stazi, ako se to realizuje sigurno će pomoći razvoju mladih vozača, počevši od kartinga do ostalih kategorija“, rekao je Tod.

Tod je, istakao, da FIA, ipak, ne može nikako finansijski da pomogne oko moguće izgradnje ili uređenja staze na Ušću.

Mi smo vladajuće telo automobilizma. Mi smo tu za sve savete, oko konstrukcije staze, uređenja i bezbednosti, ali ne možemo tako nešto da finansiramo. Ali, daćemo podršku ako Srbija uspe da izgradi stazu i bude želela da organizuje neko takmičenje pod našim pokroviteljstvom“, naglasio je Tod.

Jedan od razloga Todove posete Srbiji je i promocija akcije FIA za bezbednost u saobraćaju.

Mnogi vozači u Formuli 1, ali i u ostalim kategorijama podržali su tu akciju. Srbija ima mnogo uspešnih sportista i nadam se da će i oni učiniti isto“, istakao je prvi čovek FIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu