Nova vest
Atletika

Nedelja, 09.03.2014.

15:09

SP: Ivana bronzana i u dvorani!

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzu u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, skokom od 6,77 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivana je najbolji rezultat ostvarila u poslednjoj, šestoj seriji i tako došla do druge bronze za pola godine, pošto je prethodno bila treća i na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Moskvi.

Zlatom se okitila Francuskinja Elojz Lesije sa 6,85 metara, dok je srebrna bika Katarina Džonson-Tompson skokom od 6,84 metar.

Finale u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Sopotu nije pružilo mnogo uzbuđenja, a odmah su se osvajačice medalja odvojile od ostalih. Međutim, Španovićevoj je glavna konkurentkinja za bronzu bila Britanka Šara Proktor, koju je pobedila za devet centimetra.

Španovićeva je u finalu ostvarila identičan rezultat kao u kvalifikacijama, a ispostavilo se da joj je to dovoljno za bronzu. Ivana posle poslednje serije nije bila zadovoljna svojim rezultatom, verovatno zato što je pre dve nedelje na Balkanskom prvenstvu skočila 6,92 metara, što joj je rekord karijere.

Ivana je prva startovala u finaku i u prvoj seriji ostvarila je skok od 6,68 metara, koji joj je doneo treće mesto. Prvo mesto tada je držala Elojz Lesije sa 6,72 metara.

U drugoj seriji srpska atletičarka je imala nešto lošiji rezultat, sa 6,64 metara i pala je na četvrto mesto, pošto ju je pretekla Šara Proktor iz Velike Britanije, koja je imala isti skok u prvoj seriji, ali za centimetar duži u drugoj. Na vrhu se tada izdvojila Katarina Džonson-Tompson sa 6,81 metar.

Svoj do tada najbolji rezultat Španovićeva je ostvarila u trećoj seriji od 6,71, a vođstvo je tada držala Džonson-Tompsonova, kojoj je skok iz druge serije lični rekord.

Posle treće serije promenjen je raspored skakanja, a Španovićeva u četvrtoj nije uspela da popravi svoj rezultat, pošto je skočila 6,68 metara, ali je zadržala treće mesto. Lesije je tada preuzela vođstvo skokom od 6,85 metara, da bi Ivana u sledećoj seriji skočila 6,64.

U poslednjoj seriji Ivana je najbolje skočila – do 6,77 metara, ali nije uspela da pretekne Džonson-Tompsonovu i Lesije, koje su zadržale pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu