Nova vest
Atletika

Nedelja, 14.07.2013.

16:50

Gej i Pauel pozitivni na doping!

Nekadašnji nosioci svetskog rekorda u sprintu na 100 metara Amerikanac Tajson Gej i Jamajčanin Asafa Pauel pali su na doping testovima u svojim zemljama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gej nije otkrio na koju je supstancu pozitivan na doping testu u maju, ali se povukao sa učešća na Svetskom prvenstvu koje će se sledećeg meseca održati u Moskvi.

Sa druge strane Pauel je jedan od petoro atletičara sa Jamajke koji su bili pozitivni na nedozvoljena sredstva na nacionalnom šampionatu prošlog meseca.

Amerikanac se odmah po objavljivanju rezultata oglasio rečima da zna šta se dogodilo, ali da o tome sada ne želi da priča.

"Nema priče o sabotaži. Jednostavno sam poverio svoju karijeru nekome i taj neko me izneverio", rekao je 30-godišnji Gej koji je najavio da će uskoro tražiti i "B" doping test.

Nakon što se dugo borio sa povredama prepona i lože, Gej se vratio u formu i pobedio na državnom prvenstvu SAD na 100 i 200 metara prošlog meseca.

Gej je nedavno na mitungu u Lozani trčao 9,79 sekundi, dok je na pomenutom nacionalnom prvenstvu SAD bio za četiri stotinke bolji. Time je najavio veliki okršaj sa Juseinom Boltom u Moskvi, ali će on izostati.

Pauel se takođe oglasio, navodeći da nikada nije bio čovek spreman na prevaru.

Želim da objasnim porodici, prijateljima i navijačima širom sveta da nikada svesno nisam uzeo bilo kakve supstence ili suplemente koji su na listi zabranjenih”, istakao je Pauel.

On je poslednji takmičar koji je držao svetski rekord na 100 metara pre pojave Juseina Bolta. Trenutno ima četvrti rezultat svih vremena, a na Olimpijadi 2008. godine u Pekingu bio je deo štafete 4x100 metara koja je svojila zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu