Prvi potez

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2002.

15:10

Default images

Vuk Drašković: "Da raspustim sadašnji parlament i da se raspišu izbori u Srbiji na svim nivoima, s tim što bi parlamentarni izbori istovremeno bili izbori za ustavotvornu skupštinu. To bi bio uslov da moj program bude primenjen."

Velimir Bata Živojinović: "Samo ono što su predsedničke obaveze i dužnosti po Ustavu i zakonima. Nikako se ne bih mešao u ono na šta nemam pravo. Ne mislim kao ostali kandidati koji obećavaju da će čim zasednu u predsedničku fotelju rušiti i skupštinu i vladu. Što ne može, ne može. Moraju najpre da se održe parlamentarni izbori i da oni odrede svačije mesto na političkoj sceni. A predsednik je tu da kontroliše i nadgleda da se sve odvija po Ustavu i zakonima."

Branislav Ivković: "Okupiću sve relevantne političke činioce u Srbiji i predstavnike dijaspore kako bismo zajedno ustanovili koja su to ključna državna i nacionalna pitanja."

Vojislav Koštunica: "Posla je mnogo, toliko da čovek gotovo ne zna odakle da počne, čini se da sve treba istovremeno popravljati. Naravno, moramo početi od Ustava i preuređenja koje će omogućiti harmoničan razvoj svih krajeva zemlje. Ustavu moraju slediti valjani, logični, racionalni zakoni u svim oblastima. Nikakve epohalne novine tu ne treba da otkrivamo."

Miroljub Labus: "Prvo bih razgovarao sa svim čelnicima političkih partija i vladom da vidimo kako da se izađe iz ove političke nestabilnosti. Na osnovu tog razgovora bih od vlade tražio ili kompletnu rekonstrukciju ili nove izbore."

Tomislav Lalošević: "Srbiji na mestu predsednika treba politički menadžer koji će okupiti najkompetentnije ljude, bez obzira kojoj partiji pripadaju. Važno je da to budu ljudi koji umeju na pravi način da razgovaraju i sa svojim komšijom i sa svetom."

Vuk Obradović: "Građanima Srbije ne obećavam ništa spektakularno. Obećavam dosledno zalaganje za Srbiju koja će biti uređena kao pravna država i u kojoj će glavna društvena energija biti trošena na ono što je osnovno svakom čoveku, a to su posao, plate, penzije, pravda, lična, porodična i imovinska sigurnost."

Borislav Pelević: "To će svakako biti raspuštanje narodne skupštine, republičke vlade i raspisivanje izbora na svim nivoima."

Dragan Radenović: "Zaštita nezavisnosti institucija sistema od partija na vlasti i onih koji se bore za vlast."

Vojislav Šešelj: "Polaganje zakletve, a onda ću Đinđiću saopštiti da narodna skupština nije ni legalna ni legitimna. Ako ne prihvati, tražiću mišljenje od Ustavnog suda da li je srpski parlament legalan i legitiman. Ako nije, ukazom ću proglasiti vanredno stanje i posle pet minuta novim ukazom ću raspustiti skupštinu i raspisati vanredne izbore."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: