Koštunica i Labus u medijima

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2002.

21:43

Default images

U ovom periodu objavljeno je 1.413 tekstova, a analizirane su sledeće novine: Blic, Blic News, Danas, Dnevnik, Ekonomist, Glas, Nacional, Nedeljni Telegraf, NIN, Novosti, Politika, Reporter, Vreme. 

IZJAVE I INTERVJUI PREDSEDNIČKIH KANDIDATA

Najzastupljenije temeu izjavama kandidata:

1.      Drugi kandidati (161)

2.      Reforme (154)

3.      Socijalna politika (153)

4.      Srpsko pitanje (92)

5.      Kriminal (82)

6.      Evropska unija (68)

7.      Kosovo (58)

8.      Crna Gora (46)

9.      Privatizacija (46)

10. Hag (26)

11. Tradicija (17)

12. NATO (8)

13. Zločini (7)

U odnosu na prethodne nedelje izborne kampanje, uočava se tendencija sve manje dominacije komentarisanja drugih kandidata u poređenju sa izjavama na druge teme. Reforme i socijalna politika su skoro izjednačene po važnosti. Srpsko pitanje je u ovom završnom delu kampanje tri puta češća tema nego u prethodnim nedeljama.

Najveća razlika u sadržaju izjava Labusa i Koštunice odnosi se na kriminal, kome Koštunica poklanja veliku pažnju, a Labus minimalnu, i Evropsku uniju o kojoj Labus često govori dok je za Koštunicu to marginalna tema.

Sa približavanjem kampanje kraju, sve je veća pažnja koju štampani mediji poklanjaju Vojislavu Koštunici u odnosu na njegovog glavnog protivkandidata, Miroljuba Labusa. Prevagu od samo jednog teksta u pisanju o Labusu ima jedino Nacional, svi ostali listovi mnogo više pišu o Koštunici. To se posebno odnosi na Večernje Novosti, gde je taj odnos najizraženiji: 49 tekstova o Koštunici u poređenju sa 19 o Labusu.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: