Fajzeru sude u Teksasu zbog vakcina za koronu

Kancelarija javnog tužioca Teksasa Kena Pakstona objavila je da je tužila kompaniju Fajzer.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2023.

21:59

Fajzeru sude u Teksasu zbog vakcina za koronu
Ilustracija: Shutterstock/Mike Mareen

U centru tužbe nalazi se Fajzer zbog tvrdnje da je njihova vakcina protiv koronavirusa "95% efikasna".

"Država Teksas optužuje kompaniju za zavaravanje javnosti navođenjem tvrdnji koje mogu "navesti na pogrešne pretpostavke" u vezi sa njenim proizvodom, koji je, "zahvaljujući lažnim interpretacijama kompanije, doveo do enormnog bogaćenja firme", navodi se u tekstu dokumenta koji prenosi Teletrejder.

Farmaceutska kompanija "stvorila je lažan utisak da vakcina pruža znatno veću zaštitu od kovida 19 nego što je zaista pružala", i pokušala je da "cenzuriše osobe koje su nastojale da šire istinite informacije koje bi ugrozile... njenu tekuću obmanu", navodi se u tužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

17 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: