Nedelja, 08.06.2003.

15:14

Guri: Bivši pripadnici JSO, danas žandarmi, su profesionalci

Izvor: Blic

Default images

Komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri izjavio je u intervjuu Blicu nedelje da je deo pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije prešao u Žandarmeriju i da se radi o profesionalcima "proverenim po svim varijantama". "Šta su i kako radili pre, deo je istorije koji ne treba ni komentarisati(...) Poštuju naređenja, komande... Kakva komanda, takvi će biti i oni", rekao je Radosavljević.

On je izjavio da Žandarmerija ima veće plate od ostalih delova Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, jer je njen pripadnik "mesečno 15 dana po 24 sata angažovan u čizmama". "Neću reći da je posao običnog policajca lak, ali kad pogledate broj njegovih radnih sati i pripadnika Žandarmerije, to je neuporedivo. Ukoliko naš pripadnik odsustvuje pola meseca, osim ako je povređen prilikom izvršenja zadatka, prima startnu platu kao bilo koji drugi policajac sa određenom školom i stažom. Kažu kako pripadnik Žandarmerije ima platu 30.000 dinara, ali ona nikad nije fiksna", rekao je Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: