Britanija: Neki konzervativci žele Hamonda za premijera

Pojedini vodeći članovi britanske vladajuće Konzervativne stranke žele da ministar finansija Filip Hamond postane premijer Velike Britanije, piše Sandej tajms.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

11:11

Britanija: Neki konzervativci žele Hamonda za premijera
Foto: GettyImages

Mej, koja se nalazi na mestu premijera manje od godinu dana, pretrpela je težak udarac nakon što nije uspela da osvoji parlamentarnu većinu na izborima 8. juna i dalje pokušava da ubedi malu Demokratsku unionističku partiju Severne Irske da podrži njene konzervativce u vladi.

Mej je mesecima držala po strani Hamonda tokom predizborne kampanje i uveliko se očekivalo da će on dobiti otkaz nakon glasanja, ali loš rezultat stranke na izborima vratio ga je ponovo na scenu, prenosi Rojters.

Pozivajući se na pojedine članove iz tima Tereze Mej ili kabineta, "Sandej tajms" navodi da bi Hamond trebalo da bude imenovan za v.d. premijera, a ministar za Bregzit Dejvid Dejvis za njegovog zamenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: