Autorka potresne priče iz KG: Račun na FB nije moj

Priča o kragujevačkoj maloletnoj devojčici porodice Životić, koja se onesvestila na času fizičkog, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2015.

20:27

Default images

Problem je nastao kada je objavljena priča Maje Paunović, radnice kragujevačke Hitne pomoći, u kojoj se navodi da deca ove porodice gladuju, dok roditelji tvrde da njihova deca uvek imaju šta da pojedu.

Maja Paunović je demantovala da je novac prikupljala putem svog računa već je na društvenom profilu objavila žiro-račun majke Sofije Životić.

O teškocama porodice, Maji Paunović su pričali zaposleni iz škole ”Moma Stanojlović“, koju sestre Životić pohađaju.

Maja Paunović: Nisam našla za shodno da zovem socijalnu službu. Nisam našla za shodno ni da tražim pomoć od bilo koga. Ja sam prosto napisala jednu emotivnu scenu i sa čim se mi zdravstveni radnici nosimo.

B92: Jeste li vi bili kod porodice Životić?

Maja Paunović: Ne...

B92: Pa kako ste onda napravili procenu da im je potrebna pomoć?

Maja Paunović: Sada sam vam upravo rekla. Ovo što ja pričam su priče iz škole, srceparajuće priče i stvari koje kada čujete vam bukvalno paraju uho.

Oca porodice, Dragana Živkovića, nije obavestila o objavljivanju žiro računa jer je čula da on povremeno živi sa ćerkama i ženom.

“Nama je rečeno je da je otac u tu priču i uključen i isključen, tipa, da se vodi računa o toj deci, da je tu, ali da ima mnogo situacija kada nije tu”, kaže Paunovićeva.

Uz dozvolu Sofije Životić proverila je njen žiro račun i objavila ga na Fejsbuku, kaže Maja i demantuje da je to njen račun.

“Ja mislim da sa tog računa niko drugi nema ni ovlašćenja da novac digne, nego samo ona. Račun koji sigurno ima unazad sedam, osam godina”, kaže Paunovićeva.

Sofija i Dragan Životić su roditelji dve maloletne devojcice. Prašina se digla nakon što se njihova starija ćerka onesvestila na času fizičkog.

Maja Paunović je objavila da je do nesvestice došlo jer dete nije doručkovalo, dok nam je majka Sofija rekla da se ćerka onesvestila zbog naglog rasta u pubertetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: