Sreda, 27.09.2023.

08:14

Stavila sebi u džep preko 6 miliona dinara; Uhapšena zbog zloupotrebe poverenja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I.J. (40) zbog zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Izvor: Tanjug

Stavila sebi u džep preko 6 miliona dinara; Uhapšena zbog zloupotrebe poverenja
Foto: AstroStar/Shutterstock

Ona se sumnjiči da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije "Reckoning MIV" za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe.

Na ovaj način, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 6.307.197 dinara, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: