Ljubimac na B92.net

Psi ili mačke: Ko je skuplji?

Mačke su generalno jeftinije od većine pasa. Prva godina najskuplja je zbog kupovine brojnih pomagala potrebnih za zajednički život sa ljubimcem. Međutim, nakon prve godine, najjeftiniji su zapravo mali psi, o kojima je ujedno i najlakše brinuti.

Izvor: B92
Podeli

Američko udruženje za prevenciju nasilja nad životinjama izračunalo je koliko nas ljubimci u proseku koštaju svake godine:

Mali pas: 1.314 dolara prve godine, 580 dolara svake naredne.

Srednji pas: 1.580 dolara prve godine, 695 dolara svake naredne.

Veliki pas: 1.843 dolara prve godine, 875 svake naredne.

Mačka: 1.035 dolara prve godine, 670 dolara svake naredne.

Godišnja suma podrazumeva hranu, troškove veterinara, igračke kao i brojne druge troškove poput ogrlice, povoca...

„Ovo su samo najniži mogući troškovi, ali morate, i trebalo bi da budete spremni da za vašeg ljubimca izdvojite još novca. Postoji veliki broj neočekivanih troškova koji u svakom trenutku mogu da iskrsnu“, stoji u saopštenju ove organizacije.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Upoznajte Džejmsa, tele koje je odlučilo da postane pas / VIDEO

U dvorištu punom pasa, mačaka i kokošaka, Džejmsu se najviše svideo pasji život pa je odlučio da i sam postane pripadnik te vrste. S ostalim psima igra se po dvorištu, i voli da pokaže pilićima ko je gazda, a nije mu teško ni da pojuri mačku. Zahvalnost prema svojoj vlasnici pokazuje nežnim grickanjem uva. S obzirom na surove uslove života u kojima škotsko visinsko govedo preživljava, Džejms može da bude vrlo zahvalan krdu što ga je odbacilo jer je, izgleda, svoju sreću pronašao u dvorištu punom pasa.

Zanimljivosti nedelja 19.11. 08:45 Komentara: 5
strana 1 od 195 idi na stranu