Ljubimac na B92.net

Psi ili mačke: Ko je skuplji?

Mačke su generalno jeftinije od većine pasa. Prva godina najskuplja je zbog kupovine brojnih pomagala potrebnih za zajednički život sa ljubimcem. Međutim, nakon prve godine, najjeftiniji su zapravo mali psi, o kojima je ujedno i najlakše brinuti.

Izvor: B92
Podeli

Američko udruženje za prevenciju nasilja nad životinjama izračunalo je koliko nas ljubimci u proseku koštaju svake godine:

Mali pas: 1.314 dolara prve godine, 580 dolara svake naredne.

Srednji pas: 1.580 dolara prve godine, 695 dolara svake naredne.

Veliki pas: 1.843 dolara prve godine, 875 svake naredne.

Mačka: 1.035 dolara prve godine, 670 dolara svake naredne.

Godišnja suma podrazumeva hranu, troškove veterinara, igračke kao i brojne druge troškove poput ogrlice, povoca...

„Ovo su samo najniži mogući troškovi, ali morate, i trebalo bi da budete spremni da za vašeg ljubimca izdvojite još novca. Postoji veliki broj neočekivanih troškova koji u svakom trenutku mogu da iskrsnu“, stoji u saopštenju ove organizacije.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Neočekivani provalnik napravio štetu, ali ništa nije odneo

Zaposleni jedne kompanije u Koloradu otkrili su ujutro da im je neko provalio u zgradu. Kada su pogledali šta je zabeležila nadzorna kamera, ostali su bez teksta. Jarac, koji se nalazio u prolazu, iz nekog razloga napao je stakleni ulaz u zgradu. Pretpostavljamo da je ugledao sopstveni odraz i odlučio da odmeri snage sa "suparnikom".

Zanimljivosti subota 22.07. 08:45 Komentara: 5

Zna ljubimac ko je krivac...

Jedna Amerikanka okrivljena je za ubistvo svog supruga, kome je svedok bio niko drugi do njegov papagaj. Glena Duram (49) iz Mičigena je optužena da je, u maju 2015. godine, ubila svog muža Martina (46) ispalivši u njega pet hitaca iz pištolja.

Zanimljivosti petak 21.07. 15:30 Komentara: 0

Njegovo veličanstvo - carski pingvin

Zbog svog uspravnog i elegantnog držanja, visine koju nijedna vrsta pingvina ne može da dosegne, podignute glave, ali i lepote kojom kao da se ponose, dobili su naziv carski pingvini. Njihovo carstvo nalazi se između šezdeset šestog i sedamdeset sedmog stepena geografske širine, na Antarktiku, i pluta morem. Sami ga nikada ne bi napustili, ali se ipak desi da poneki pingvin zaluta van ovih granica, ali i da bude odveden u zatočeništvo u kome život može biti prijatniji, ali ne tako carski.

Zanimljivosti petak 21.07. 08:40 Komentara: 8
strana 1 od 187 idi na stranu