Žena velikog srca čuva 175 teško bolesnih maca

Peruanka po imenu Marija Torero provodi 24 sata dnevno u nezi bolesnika i pomaganju onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

08:59

Default images

Na poslu ona pomaže u lečenju bolesnih ljudi. Kada dođe kući, stara se o macama koje boluju od leukemije.

Ona, naime, drži pansion za teško bolesne mace, gde trenutno brine o 175 svojih malenih štićenica, piše Huffington Post. Marija, po profesiji medicinska sestra, mesečno na mace troši i do 1.800 dolara, uglavnom na lekove i hranu. U ovom poslu pomažu joj njena deca.
Beta / AP Photo/Martin Mejia
Na humanu ideju da im poslednje dane učini bezbrižnim i vedrim Marija je došla jer je shvatila da je stare i bolesne mace veoma teško udomiti, pa one ne uspevaju da osete ljubav koja im je u takvim trenucima neophodna. Ona mace pronalazi na ulicama grada Lime, uglavnom na pijacama, a zatim ih vodi na testiranje. Kako kaže, do sada su gotovo sve mace bile pozitivne na leukemiju, koja se među mačkama prenosi deljenjem hrane, vode, peska, kaoi parenjem.

Mace žive sa Marijom i njenom porodicom u velikom stanu na dva nivoa, u kome imaju nekoliko sopstvenih soba za "baškarenje". Nekima od njih, međutim, više prija društvo ljudi, pa spavaju sa svojom negovateljicom.
Beta / AP Photo/Martin Mejia
Svih osam soba ovog stana predstavljaju pravi raj za mace, jer se na svakom ćošku nalaze jastučići, posude za hravu i vodu, pesak, igračke... Iako veterinari upozoravaju da se deljenjem hrane mogu razboleti i zdrave mačke, Marija ostaje pri svojoj odluci da im svima pruža dom, jer smatra da će im na ovaj način svakako pomoći da požive duže nego na ulici.
Beta / AP Photo/Martin Mejia
- Gotovo sve mace koje uzmem sa ulice su već bolesne. Zbog toga usvajam samo odrasle mace, kako bih sprečila da se bolest širi na mlađa stvorenja. Dovođenje mačeta u moj stan značilo bi za njega osudu na smrt - kaže ona, dodajući da je njena nega nesrećnih stvorenja njen znak ljbavi i poštovanja prema ovim divnim bićima.

Mačke sa leukemijom mogu da požive po nekoliko godina, iako je njihov vek znatno kraći nego kod zdravih mačaka.
Beta / AP Photo/Martin Mejia
Izvor: Zivotinje.rs
Beta / AP Photo/Martin Mejia
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: