Utorak, 24.12.2013.

17:46

Majmunski pinč: Odan i osećajan pas

Majmunski pinč je oštrodlaki mali pas nalik na terijera. Odličan je kućni ljubimac zbog svoje inteligencije, pojave i stava.

Izvor: Izvor: mojljubimac.hr

Default images

Iako se ne zna tačno poreklo, veruje se da Majmunski pinč dolazi iz Nemačke. Doslovan prevod njegovog imena s nemačkog bio bi Majmunski terijer. To ime dobio je upravo zbog toga što izrazom lica podseća na majmuna, a i zato što je dalji rođak terijera.

Karakter
Majmunski pinč je znatiželjan i zaigran mali pas. Odličan je izbor za vlasnike koji već imaju malo iskustva sa psima. Vrlo je zaigran i zabavan, okretan i spretan, ali zna da bude vrlo sumnjičav, tvrdoglav i samovoljan, što može otežati dresuru. Morate mu brzo pokazati ko je šef, jer će se u protivnom on postaviti kao šef i postaće vrlo zahtevan.

U većini slučajeva ovaj pas-igračka će se dobro slagati s ostalim obiteljskim ljubimcima i sa većom, obzirnijom decom (ne preporučuje se porodicama as malom bučnom decom). Dobar je pas čuvar i odlično društvo za one koji vežbaju ili trče. Neki se Majmunski pinčevi boje visine, stoga to imajte na umu kada ga podižete jer će ga uhvatiti panika i hteće da skoči.

Sve u svemu, ovo je odan i osećajan pas koji voli da se zabavlja i koji će biti odličan mali ljubimac.

Okruženje i nega
Majmunski pinč vrlo je srećan životom u stanu. Kao i većina pasmina kratke njuške i nosa, i on bi mogao da ima problema s disanjem, naročito kad je toplije vreme.

Lako se održava i uređuje. Obratite pažnju na dlake koje ponekad rastu u uglovima očiju. Ako se pojave, treba ih odmah ukloniti kako bi se izbegle iritacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: