Leskovac: Počelo sa radom renovirano pozorište

U Leskovcu je večeras uz vatromet i premijeru predstave "Galeb" otvoreno potpuno renovirano Narodno pozorište. Kompletno renoviranje spoljašne fasade, scene i unutrašnjih prostorija počelo je još pre tri godine a radovi su više puta prekidani.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

22:33

Default images

Direktor Narodnog pozorišta Stanislav Grujić kaže da su glumci koji su tri godine morali da igraju predstave u svakojakim salama i restoranima najzad dobili prostor kakav zaslužuju.

"Mogu da obećam ono što sam uvek govorio, da će leskovačko pozorište početi da radi punom parom i da će građanima Leskovca svakog dana davati predstave i tokom godine što više premijera ", rekao je Tanjugu direktor Grujić.

Za rekonstrukciju pozorišta iz državnog i budzeta grada Leskovca izdvojeno je oko 66 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je na otvaranju da pozorišni život u Leskovcu traje više od jednog veka.

"Početak pozorišnog života u Leskovcu vezuje se za 1896.godinu i Radoja Domanovića koji je kao profesor leskovačke Gimnazije organizovao pozorišnu trupu. Sa kratkim prekidima pozorišni život u Leskovcu traje više od jednog stoleća, već 124 godine . Nadam se da će kvalitetom rada i repertoarom naš teatar napraviti takav ambijent da će se za predstave tražiti karta više“, izjavio je Cvetanović.

Nakon zvaničnog otvaranja izvedena je komedija Antona Pavloviča Čehova „"Galeb“" u režiji Jovice Pavića. U Narodnom pozorištu ima 278 mesta a adaptacija je urađena prema nacrtima iz 1930. godine kada je na istom mestu podignut Sokolski dom.

U renoviranom pozorištu, Leskovac će 17. maja biti domaćin 50. Susreta „"Joakim Vujić“".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: