Vratio knjigu posle pola veka

Knjigu od 200 stranica o španskom slikaru Goji, trebalo bi da je lako pročitati. Međutim, jednom čoveku trebalo je više od pola veka da je vrati u biblioteku, odakle ju je kao školarac pozajmio 1962.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.03.2013.

16:04

Default images

Pošto je prekoračio rok za vraćanje za čitavih 51 godinu, 60-godišnji Dejvid Blek trebalo je da plati gotovo 3.500 evra kazne, ali je, na njegovu veliku sreću, amnestiran.

Na ideju da knjigu vrati, došao je pošto je video obaveštenje u novinama o amnestiranju onih dužnika biblioteke koji pozajmljenu knjigu vrate.

“Bio sam đak kada sam je pozajmio i potpuno sam zaboravio da je vratim. Povremeno bih se setio da bi to trebalo da uradim, ali bih opet zaboravljao i tako u krug”, kaže Blek koji je tu knjigu pozajmio preko članske kartice njegove majke.

Kasnije je i sam postao član, ali je stara knjiga ostala zaboravljena.

Iako je ovakvo “probijanje roka” vrlo retko, nije i najduže. Naime, u decembru 2011. vraćena je antologija iz Viktorijanskog doba “Good Words” u biblioteku u Kumbriji posle neverovatnih 123 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: