Karte za koncert Džoan Baez u prodaji

Legendarna muzičarka Džoan Baez nastupiće 18. oktobra u velikoj sali Doma sindikata, a karte za ovak koncert naći će se u prodaji od 8. maja.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

22:06

Default images

Džoan Baez je bila zauzetija nego ikad u proteklih pet godina otkad je 2008/9 proslavila pola veka od svog legendarnog nastupa 1958. u proslavljenom Klubu 47 u Kembridžu i debitovanja na Njuport festivalu godinu dana kasnije.

Pored mnogobrojnih turneja po Americi i inostranstvu, nedavno je Džoanina debitantska ploča “Vangard” iz 1960. uvrštena u Gremi Dom slavnih, a uručena joj je i nagrada za izuzetno inspirativan rad na polju globalne borbe za ljudska prava, na proslavi 50. godišnjice rada Amnesti Internešenela 2012.

Njeni prvi albumi doneli su mnoštvo tradicionalnih balada koje su uvrštene u rok svakodnevicu, pre nego što je bez trunke sujete predstavila Boba Dilana svetu 1963, čime je započela tradiciju obostranog mentorskog rada koja se i danas praktikuje.

Među brojnim priznanjima, ona je dobila i nagradu za životno delo, najveće priznanje koje dodeljuje američka akademija za diskografsku umetnost (2007). “Day After Tomorrow”, njen album iz 2008. odlično je prošao kod kritičara i nominovan je za nagradu Gremi. Posle izdavanja tog albuma, emitovana je i premijera njene životne priče na kanalu PBS: “Džoan Baez: toliko lep zvuk”.

Ona je ostala muzičko čudo čiji je uticaj nemerljiv – marširala je u prvim redovima pokreta za ljudska prava sa Martinom Luterom Kingom, inspirisala je Vaclava Havela u njegovoj borbi za Češku republiku, pevala je na prvoj turneji Amnesti Internešenela i nedavno je stajala pored Nelsona Mendele kad je svet slavio njegov 90. rođendan u londonskom Hajd parku.

Imala je značajnu ulogu u pokretu za pravo slobode govora, stajala je rame uz rame sa Cezarom Čavezom, organizovala je demonstracije protiv rata u Vijetnamu, a onda je 40 godina kasnije pozdravila hrabrost Diksi Čiks koje su protestovale protiv rata u Iraku.

Karte koncert mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventim mreže i blagajni Doma Sindikata. Cene karata će se kretati u rasponu od 1900 do 4900 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: