Preminula disko-kraljica Dona Samer

Slavna američka pevačica Dona Samer poznata po pesmama Hot Stuff i I Feel Love preminula je u svojoj 63 godini, posle duge i teške borbe sa rakom.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.05.2012.

17:54

Default images

Pevačica je od javnosti krila da je bolesna, a do smrti je radila na novom albumu za koji zvanično nije rečeno kada će biti objavljen. 

Dona Samer je rođena u Masačusetsu 1948. godine, a karijeru je počela 1970. kao pevačica pratećih vokala sa Three Dog Night. Prvi solo albim objavila je 1974. godine, a tokom sledeće decenije objavila je svake godine po jednu ploču, među njima i uticajne "Bad Girls", "I'm A Rainbow" i "She Works Hard For Money".

Tokom karijere Samerova je objavila 17 studijskih albuma, poslednji 2008. "Crayons", koji je promovisala velikom svetskom turnejom.

Samer, poznata kao disko kraljica 70-ih i petostruka dobitnica Gremija, preminula je na Floridi. Bila je udata za pevača Brusa Sudana, a majka je dvoje dece - Amande i Bruklin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: