Umro Uroš Stojanović, reditelj filma "Čarlston za Ognjenku"

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma „Čarlston za Ognjenku“, preminuo je u Los Anđelesu, gde je živeo poslednjih godina, rečeno je Tanjugu u Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.09.2017.

16:03

Umro Uroš Stojanović, reditelj filma
Foto: Thinkstock

Stojanović, sin poznatog glumca Feđe Stojanovića, preminuo je u subotu, najverovatnije od posledica srčanog udara. Stojanović je nakon uspešnog filmskog prvenca "Čarlston za Ognjenku" (2008), dobio ponudu da ode u Holivud i tamo nastavi karijeru.

Podsećamo, Stojanović je privukao pažnju kratkim igranim filmom "Vešala za dvoje", a u dugometražnom ostvarenju "Čarlston za Ognjenku", bio je i jedan od scenarista.

"Čarlston za Ognjenku" privukao je 2008. godine u biokope Srbije oko 150 hiljada gledalaca i bio najgledaniji domaći film te godine, a zatim je prikazan na Međunarodnom festivalu u Torontu, pa u Stokholmu, Hongkongu, Amsterdamu, kao i u programu festivala na Ibici i uVaršavi, gde je nagrađen.

Film je u Francuskoj distribuirala kuća čuvenog sineaste Lika Besona, a muziku za film je uradio prestižni Šigeru Umebajaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: