Dragan Bjelogrlić: Racionalnost nam nije jača strana / VIDEO

Na 23. Sarajevo film festivalu, koji se već četvrti dan održava u prestonici Bosne i Hercegovine, biće promovisana nova televizijska serija "Senke nad Balkanom", autora Dragana Bjelogrlića, koja će se istovremeno prikazivati u svim republikama bivše Jugoslavije.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2017.

16:40

Dragan Bjelogrlić: Racionalnost nam nije jača strana / VIDEO

O seriji, festivalu i dometima naše i kinematografije zemalja regiona, Bjelogrlić je govorio za Kažiprst B92.

Festivali su uvek bitni, smatra Bejlogrlić, ističući da je Sarajevo film festival već duže vreme glavni u regionu i da okuplja sve što je bitno za film na prostorima Jugoistočne Evrope.

“Značajno je to što uvek možete da uporedite na kom ste mestu”, kaže on.

Poslednjih godina, na festivalu su zastupljene i serije, pa će tako, ove godine na SFF-u premijerno prikazivanje imati prva epizoda serija "Senke nad Balkanom".

”Mi još uvek radimo zanimljive stvari, pa će I prvi susret publike sa našom serijom biti zanimljiv. Pošto su to ‘Senke nad Balkanom’, logično je da je i podela uloga balkanska”, kaže on napominjući da u seriji igraju glumci iz svih republika nekadašnje zajedničke države.

Serija, čija radnja se događa između dva svetska rata, sem narodima sa ovih prostora, bavi se i ruskom emigracijom, pa su u njoj pojavljuju i ruski glumci, a ruska strana je i koproducent projekta.

“Napravili smo seriju koja treba da se prikaazuje na svim prostorima bivše države, osim Hrvatske”, navodi Bjelogrlić, ističući da je planirano da termin emitovanja bude nedelja u 20 časova - “kao nekad”.

On kaže da je mislio da će se tako nešto mnogo ranije dogoditi, na prostoru koji “govori isti jezik”, iako politika to neće da prizna, ističući da među filmskim radnicima, ipak, postoji dobra saradnja.

“Zašto se ne bismo obraćali publici od 25 nego od 8 miliona ljudi. Racionalnost nam nije jača strana”, zaključio je Dragan Bjelogrlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: