Francuski film hit u Nemačkoj

Film “Intouchables” (Nedodirljivi) do 8. februara u Nemačkoj je videlo više od 3,5 miliona ljudi, što je najveći uspeh jednog francuskog filma u toj zemlji u poslednje tri decenije.

Kultura

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 09.02.2012.

19:20

Default images

Prema podacima nemačke distributerske kuće Senator, film reditelja Erika Toledana (Eric Toledano) i Olivijea Nakaša (Olivier Nakache) do juče je u Nemačkoj videlo 3.567.889 ljudi.

To je najveći uspeg jednog francuskog filma u Nemačkoj od 1979. godine, kada je ostvarenje Žana Žiroa “Žandar i vanzemaljci”, videlo 5,6 miliona ljudi. “Nadamo se, i mogu da kažem da planiramo, da će ovaj film do kraja njegovog prikazivanja videti više od pet miliona ljudi”, rekao je direktor distributerske kuće Senator, Helge Sase.

Osim uspeha u Nemačkoj, film “Intouchable” zabeležio je ogroman uspeh i u Francuskoj, gde je postao drugi najgledaniji film svih vremena u tamnošnjim bioskopima.

Ova dramatična komedija postala je svojevrsni kulturni fenomen u Francuskoj. Zasnovana na istinitoj priči, radnja filma prati prijateljski odnos između kvadriplegičara i njegovog negovatelja senegalskog porekla.

Upravo ovaj film Francuzi su izabrali za kulturni događaj prošle godine, u istraživanju marketinške agencije “BVA”. Više od pola ispitanika (52 posto) glasalo je za ovaj film, dok su se na drugom i trećem mestu liste kulturnih događaja našli film “The Artist” (Umetnik) i smrt Ejmi Vajnhaus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: