Otkrivena spomen ploča glumcu Draganu Maksimoviću

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2006.

10:59

Default images

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović svečano je u subotu 18. novembra na Zelenom vencu, pored nekadašnjeg restorana "Beli grad", otkrio spomen ploču glumcu Draganu Maksimoviću.

Otkrivanju spomen ploče prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, funkcioneri Skupštine Grada, prijatelji, kolega i rođaci glumca Dragana Maksimovića, koji je preminuo pre šest godina od posledica batinanja baš na Zelenom vencu.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović podsetio je da odgovorni za smrt Dragana Maksimovića još uvek nisu pronađeni.

"U Beogradu, kao i u ostalim gradovima u svetu, postoje ljudi koji misle da je bitna samo njihova sloboda", rekao je Bogdanović i dodao da je tokom devedesetih godina u Srbiji vladao represivni aparat i da je posledice toga teško ukloniti.

Glumica Danica Maksimović rekla je da svi glumci na filmu i u pozorištu proživljavaju ražličite sudbine i drame, ali da niko od njih nije ni slutio da će drama glumca Dragana Maksimovića biti tako jaka i iznenadna.

Reditelj Goran Marković rekao je da je napad na Dragana Marković pre šest godina bio rezultat nepojmljive obesti i ocenio da otkrivanje spomen ploče tom glumcu predstavlja malu pobedu javnog mnjenja nad letargijom u društvu i nezaintresovanosti za bilo šta osim sopstvene koristi.

Glumac Dragan Maksimović preminuo je pre šest godina od posledica batina koje mu je nanela grupa skinhedsa.

Beta

foto: Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: