Umro gitarista benda Status Quo Rik Parfit

Gitarista grupe Status Quo Rik Parfit umro je danas u jednoj španskoj bolnici u 69. godini života.

Kultura

Izvor: Daily Mail

Nedelja, 25.12.2016.

16:26

Umro gitarista benda Status Quo Rik Parfit
Frensis Rosi i Rik Parfit (Foto: Tanjug / AP Photo/Matt Dunham)

Slavni gitarista preživeo je srčani udar u junu i uspešno se oporavljao, ali je na posletku umro od jake infekcije koja je nastala kao komplikacija povrede ramena.

Nezdrav način života i odavanje porocima izazvali su kod Parfita prvi srčani udar 1997. posle kog mu je ugrađen četvorostruki bajpas.

Treći infarkt koji ga je doveo u stanje kliničke smrti, uticao je i na njegovu psihu. Otkazao je sve nastupe ove godine, dok su njegove kolege iz Status Quo i dalje na turneji “Last Night of the Electrics” na kojoj umesto Parfita nastupa Riči Malone.

Bend se originalno zvao The Scorpions, a osnovali su ga, tada školarci, Frensis Rosi i Alan Lankaster 1962. Parfit im se pridružio 1965. Karijeru je započeo kao gitarista i pevač u jednom londonskom pabu kada ga je zapazio jedan agent.

Status Quo je prošle godine oborio lični rekord, kakvim može da se pohvali svega šačica muzičara – albumi benda proveli su ukupno 500 nedelja na vrhu britanskih lista

Parfita je odlikovala britanska kraljica zajedno sa njegovim kolegom Frensisom Rosijem 2010.

Za sobom je ostavio suprugu Lindzi (56) i dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: