Na aukciji predmeti koji su obeležili film "Spectre"

Predmeti koji su obeležžili 24. film o tajnom agentu 007, Spektra, našli su se na prodaji u čuvenoj aukcijskoj kući Kristi u Londonu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.02.2016.

08:40

Na aukciji predmeti koji su obeležili film
Foto: Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

Kompanija EON Productions, koja stoji iza franššize filmova o Džejmsu Bondu, odlučila je da na prodaju stavi predmete iz tog filma. Na aukciji su najvišše pažžnje privukli Bondovo odelo Tom Ford, ručni sat Omega i automobil Aston Martin DB10, specijalno izrađen za film.

Za potrebe filma Spektra posebno je napravljeno 10 primeraka automobila, od kojih je osam ili uniššteno tokom snimanja ili izmenjeno do granice neupotrebljivosti na putu, navode britanski mediji.

Ponuđeni Aston Martin DB10, koji se inače ne nalazi u regularnoj ponudi renomiranog britanskog proizvođača, prodat je za oko 3,5 miliona američkih dolara. Na aukciji su i četiri sata koja su se koristila za vreme snimanja, uključujući pomenuti Omega Seamaster 300 koji koššta oko 25.000 evra.

Očekuje se da će se dva odela prodati za očekivanih 40.000 evra, dok su martini šejker i dve čašše ponuđeni za 3.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: