Mario Vargas Ljosa 18. juna u Beogradu

Nobelovac Mario Vargas Ljosa biće počasni gost letnje manifestacije Noć knjige, koju 18. juna 2015. godine u Beogradu organizuje izdavačka kuća Laguna.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.12.2014.

13:53

Default images

Slavni peruanski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2010. godine, jedan je od najpoznatijih predstavnika latinoameričkog buma koji je književnim, ali i celokupnim umetničkim svetom, odjeknuo tokom šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

Laguna, koja poslednjih godina izdaje Ljosina dela, najavila je da će se, uz brojne srpske i pisce iz regiona, nobelovac u Beogradu družiti sa čitateljima i čitateljkama 18. juna, za kada je zakazana letnja Noć knjige. Zimsko, predstojeće izdanje ove manifestacije, biće organizovano 12. decembra od 17 do 24 sata, kada će se u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, brojna izdanja naći po sniženim cenama, uz gostovanja brojnih pisaca.

-- Pročitajte i recenziju romana Avanture nevaljale devojčice --

Pre dolaska u Beograd, Ljosa će boraviti u Crnoj Gori, gde će izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice organizovati trodnevni međunarodni simpozijum o Ljosinom delu, na kojem će biti prisutni najbolji poznavaoci Ljosinog dela iz regiona i ostatka Evrope.
Beta/AP
Kako je za B92 potvrdio Predrag Uljarević, direktor “Nove knjige”, na simpozijumu koji ta izdavačka kuća priprema već dve godine, o Ljosi i njegovom stvaralaštvu govoriće vrsni književni kritičari i teoretičari književnosti, univerzitetski profesori, pisci i prevodioci.

-- Pročitajte i Vargas Ljosa: Nacionalizam preti Evropi

Biće to prvi naučni skup ove vrste o Ljosinom stvaralaštvu u ovom delu Evrope. Izdavačka kuća “Nova knjiga”, koja je i izdavač Marija Vargasa Ljose u Crnoj Gori, povodom ovog velikog događaja, objaviće i knjigu radova izloženih na simpozijumu.

U razgovoru za B92 Uljarević je najavio da će po završetku simpozijuma Ljosa, osim u Beogradu, verovatno boraviti i u Zagrebu ili Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: