Mejdeni počinju turneju u Srbiji

Sastav "Iron Maiden" u punom sastavu započeće četvrti deo njihove "Somewhere Back In Time" turneje 10. februara 2009. u Beogradskoj areni.

Izvor: B92

Petak, 05.12.2008.

10:38

Default images

Bend u Beograd dolazi sa ogromnom tehničkom ekipom, 12 tona scenske opeme i u pratnji njihovih fanova koji stižu avionom Boing 757 nazvanim „Ed Force One" kojim će upravljati kapetan Astreus Erlnes Kepitan i pevač "Mejdena" Brus Dikinson (Bruce Dickinson).

Ulaznice za koncert u Beogradu biće puštene u prodaju 11. decembra u 10 časova pre podne.

Tokom turneje, na kojoj će održati koncerte u 20 gradova u 13 država, "Mejdeni" će podsetiti obožavaoce na istorijat benda sa fokusom na rane osamdesete kako u izboru pesama tako i na njihovoj scenografiji koja je bazirana na legendarnoj egipatskoj produkciji iz 1984/85. godine kao i njihovoj "Powerslave" turneji koja je i objavljena na dvd izdanju "Live After Death". Pored ovih, biće uključeni i neki elementi sa turneje "Somewhere In Time" iz 1986/87. godine, kao što je "Cyborg Eddie".

Povodom koncerta u Beogradu osnivač "Iron Maiden-a" Stiv Haris, kako prenose organizatori događaja "Talent box" i "Avalon", rekao je: "Posetili smo Beograd u martu 2007. godine posle 20 godina i imali smo fantastičan koncert na Beogradskom sajmu. Na ovaj koncert došli su fanovi iz celog regiona koji je poslednjih nekoliko godina bio dosta turbulentan i atmosfera je bila neverovatna. Tada smo obećali da ćemo se vratiti u Beograd i da fanovi neće ponovo čekati na nas 20 godina. I evo ispunili smo obećanje. Radujemo se što ćemo 2009. godinu započeti u velikoj Beogradskoj Areni."

Poslednji beogradski koncert "Mejdena" bio je marta prošle godine na Sajmu gde se stisnulo 20.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: