Lily Allen - It's not me, it's you

Čuvena je teorija da je drugi album najvažniji za nekog muzičara, jer je lakše uspeti sa prvim albumom, a drugi je bitniji jer treba da potvrdi kvalitet i dokaže da li je neko zaista dobar ili mu se samo posrećilo.

Izvor: Piše:Bojana Zrniæ

Petak, 24.04.2009.

16:54

Default images

Srećom, Lily je izbegla tu zamku. Iako se album zove “It’s not me, it’s you”, ovako album dokazuje da ovo jeste Lily. Zvuk je nešto drugačiji od onoga na prethodnom albumu, ali tematika, energija i poruke su iste.

Ovaj album uglavnom sadrži pesme čija je glavna tema ljubav – 22, Chinese, Not Fair, Who’d Have Known, Never Gonna Happen – bilo da se radi o početku ljubavi, njenim najblistavijim trenucima, ili kraju iste.

I dok je na prvom albumu imala pesmu posvećenu bratu Alfiju, ovde se nalazi pesma koja govori o odnosu koji je imala sa svojom sestrom tokom odrastanja, i ljubomori koju je osećala prema njoj.

Prva pesma (“Everyone’s at it”) je izazvala reakcije i pre zvaničnog objavljivanja, jer govori o tome kako su svi – “od vremešnih političara do adolescenata” – uživaoci nekih droga, i kako će se taj problem rešiti onog trenutka kada ljudi priznaju tu činjenicu kao tačnu. I to je jedno od pitanja koga su svi svesni, ali niko ne želi da prizna da je zaista tako.

I u prvom singlu “The Fear” Lily dokazuje da nema dlake na jeziku; pesma se bavi ljudima koji su željni samo novca i slave, i po cenu gubitka sopstvenog identiteta.

Ovo je album koji popravlja raspoloženje i koji je prepun pesama idealnih za igranje, jer čak i kada Lily peva o stvarima koje je izluđuju, to čini na veseo način.

A još jedna od stvari koje je izdvajaju od ostalih fabrikovanih “pop zvezda” je i činjenica da sama piše sve svoje tekstove, i to se jednostavno vidi i oseti u svakoj pesmi. She’s on the right track, yeah, she’s on to a winner!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: