Zemlja viđena očima neba

Od 8. juna do 1. septembra na Kalemegdanu biće realizovana izložba jednog od najpoznatijih francuskih fotografa Jana Artis Betrana pod nazivom "Zemlja viđena očima neba".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2007.

09:39

Default images

Svečano otvaranje izložbe održaće se u 18 časova na Savskom šetalištu na Kalemegdanu (ulaz iz Pariske ulice - preko puta Francuske ambasade).

Jan Artis Betran je fotograf časopisa National Geografic, koji beleži najraznolikije predele Zemlje, slikane iz vazduha. Za svoj rad je više puta nagrađivan.

Izložbu "Zemlja viđena očima neba" do sada je videlo oko 80 miliona posetilaca na pet kontinenata.

Trajanje izložbe u Beogradu je planirano od 8. juna do 1. septembra 2007. godine i predviđeno je da bude smeštena na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu.

Izložba ima veliku vidljivost i namenjena je svim generacijama.

Ova izložba, koja povezuje kulturu, obrazovanje, turizam i ekologiju, moćiće se besplatno pogledati i biće otvorena 24 časa (osvetljena je noću).

Pored upečatljivog vizuelnog doživljaja, postavka ima i pedagošku dimenziju, prikazanu na taj način što se istinsko stanje fotografisanih predela dopunjuje tekstovima o štetnom uticaju čoveka na njih. Na ovim, naučnim objašnjenjima, radili su timovi geografa, demografa, psihologa i sociologa. Projekat se od početka odvija pod pokroviteljstvom UNESCOa.

"Zemlja viđena očima neba" je projekat koji podržava ambasada Francuske, u saradnji sa Beogradskom tvrđavom, Zavodom za zaštitu spomenika kulture, Domom omladine Beograda i pokroviteljima Skupštinom grada Beograda, i opštinom Stari Grad.

Generalni sponzor izložbe je Société Générale Yugoslav Bank.

Progledajte lokalizovani sajt ove izložbe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: