Nedelja, 04.11.2018.

10:22

Poljaci biraju gradonačelnike više od 640 gradova

Poljaci danas, u drugom i odlučujućem krugu, glasaju na lokalnim izborima za gradonačelnike više ključnih gradova,, kao i više od 640 manjih gradova i mesta.

Izvor: Tanjug

Poljaci biraju gradonačelnike više od 640 gradova

Centristička opozicija važi za favorita na današnjem glasanju u Krakovu i Gdanjsku, navodi AP.

U prvom krugu izbora, 21. oktobra, vladajuća populistička partija Prava i pravde osnažila je svoje pozicije u regionalnim skupštinama, ali je izgubila trku za gradonačelnike u Varšavi, Poznanju i Lođu od centrističke proevropske koalicije na čelu sa partijom Građanska platforma.

Dosadašnji rezultati glasanja ukazuju na duboke podele između velikih poljskih gradova, koji imaju veliki broj liberalnih glasača, i ruralne unutrašnjosti koja podržava konzervativnu vladajuću stranku uprkos njenim sukobima sa EU i optužbama za autoritarno rukovođenje, zaključuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: