Nedelja, 01.04.2018.

16:57

Tehnopolis 37: Vi ste digitalni proizvod

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 37: Vi ste digitalni proizvod
Dok nas Facebook podseća da je vreme da se razmislimo o našim digitalnim realnostima, isti takvi proizvodi u Srbiji dobili su poseban status. Od sada ih možete kupovati u devizama, iako ste i vi i oni koji ih prodaju nastanjeni u Srbiji.

Osvrćemo se na lavinu koju je pokrenuo Kristofer Vajli (Christopher Wylie) otkrivajući detalje o putu ličnih podataka ljudi i njihovih prijatelja sa Facebooka do kompanije koja ih je koristila u svrhe političke propagande. Šta je bilo, bilo je, pokušavamo da shvatimo šta nam je činiti, kako smo došli tu gde jesmo i šta će nam novonastala situacija u budućnosti doneti.

Apple je imao događaj za obrazovni sektor u Americi, u senci nove verzije iOS-a 11 koja stare uređaje vraća u život izdvajamo šta je od svega toga najbitnije za nas koji više ne idemo u školu.

Na kraju, ali ne i najmanje bitno, Vlada Republike Srbije predložila je izmene Zakona o deviznom poslovanju koje digitalnim proizvodima daju poseban status. O čemu se tačno radi, poslušajte u 37. Tehnopolisu.

Epizoda snimljena u petak, 30.03.2018.

Hvala na slušanju!

Viber: chats.viber.com/tehnopolis
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: