Rusija Americi: Ovo je drska pretnja

Ruske vlasti optužile su u petak Sjedinjene Američke Države za drsku pretnju.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

21:25

Rusija Americi: Ovo je drska pretnja
Ilustracija: Depositphotos/ Aquir014

Reakcija Rusije usledila je nakon što je američki general Džefri Herigan izjavio da je Vašington izradio plan u slučaju potrebe da uništi protivvazdušnu opremu u ruskoj enklavi Kaljiningrad, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Ukoliko bismo morali da uništimo, na primer, protivraketni sistem u Kaljiningradu, ne treba sumnjati da mi imamo plan da to učinimo", rekao je general Herigan, prenosi američki magazin "Brejking difens".

Kaljiningrad je ruski region i nalazi se na Baltičkom moru između članica EU Litvanije i Poljske.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je komentare generala Herigana, koji je komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi.

Prema njenim rečima, Moskva to, kao prvo smatra kao pretnju, a kao drugo, da su takve izjave u potpunosti neodgovorne.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je Heriganovu procenu i naglašava da je region dobro branjen i da je zaštićen od "agresivnih planova" kakve u Evropi razvijaju američki generali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: