"Nikad više u sukob sa najmoćnijim zemljama sveta"

Žrtve i uništena zemlja su obaveza svima kojim vode Srbiju da nikada više ne dozvole sukob sa najmoćnijim zemljama sveta, navodi Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 24.03.2018.

11:05

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

"Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rešenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Ona je navela da je Srbija danas mnogo drugačija od one pre 19 godina, da ide ka Evropskoj uniji, da je ekonomski stabilna i da ima predsednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama sveta.

"Upravo ovakva politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije garant su da će Srbija, u danas drugačijem međunarodnom okruženju, znati i umeti da očuva sve vitalne i nacionalne interese", navela je Mihajlovićeva.

Ona ja kazala i da više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi evra tokom NATO agresije obavezuju sve da se nikada ne zaboravi kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vek.

"Srbija se danas, 19. godinu zaredom, seća svojih žrtava, razaranja zemlje, nepopravljive nesreće i nepravde koja joj je naneta agresijom NATO 1999. godine, koja je izvršena bez saglasnosti UN", saopštila je Mihajlovićeva.

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: