Utorak, 21.11.2017.

11:33

Vučić sa Zaevom, dobio devetku Vardara VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom.

Izvor: Beta

Vučić sa Zaevom, dobio devetku Vardara VIDEO
Foto: Screenshot

Tom prilikom makedonski premijer poklonio je predsedniku Srbije dres Fudbalskog kluba "Vardar" sa brojem devet i sa Vučićevim imenom.

Pre sastanka sa Vučićem, Zaev je u Palati Srbija razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić kaže da je sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom dogovorena sednica dveju vlada krajem februara ili početkom marta.

Osim toga, ona je naglasila da je njegova poseta važna za ceo region i produbljivanje saradnje između dve zemlje.

"Reginalna saradnja i regionalno povezivanje je veoma važno, jer bez regionalnog mira i stabilnosti nema evropskih integracija Zapadnog Balkana", rekla je Branabićeva posle sastanka sa Zaevom u Palati "Srbija".

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je u Beogradu da su odnosi Makedonije i Srbije partnerski i dobrosusedski.

Posle razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, Zaev je rekao da Srbiju i Makedoniju "sada kao i pre" povezuju mnoga pitanja, što otvara potencijal za dalju saradnju.

Zaev je rekao da je sa srpskom premijerkom razgovarao i o regionalnoj saradnji i da je Makedonija podržala predlog da sedište Sekretarijata za transport u okviru Berlinskog procesa bude u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: