Tramp u ponedeljak objavljuje strategiju za Avganistan

Američki predsednik Donald Tramp objaviće novu strategiju SAD za rat u Avganistanu u televizijskom obraćanju američkoj javnosti u ponedeljak, javlja Bela kuća.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

22:49

Tramp u ponedeljak objavljuje strategiju za Avganistan
Foto: Gettyimages

Tramp će, iz Fort Majera u Arlingtonu, "izneti nove podatke o putu daljeg američkog angažovanja u Avganistanu i južnoj Aziji", navodi se u saopštenju Bele kuće, prenosi Rojters.

Tramp i njegov tim za nacionalnu bezbednost sastali su se u petak u predsedničkoj rezidenciji u Merilendu kako bi dogovorili strategiju, podseća AP.

Tokom vikenda, Tramp je na Tviteru naveo da je doneo odluku.

Američki ministar odbrane Džim Matis, koji je danas otputovao u Avganistan, rekao je da je zadovoljan kako je administracija formulisala svoju novu strategiju za rat u Avganistanu.

Matis je, takođe, rekao da je Tramp doneo odluku o strategiji, ali je odbio da iznese detalje o tome pre nego što predsednik odluku saopšti javnosti.

Pre nekoliko meseci, Tramp je Matisu dao ovlašćenje da odredi potreban broj američkih vojnika u Avganistanu, ali je Matis rekao da još nije poslao značajne dodatne snage, već da će sačekati da Tramp odredi strateški pravac.

Sutrašnje obraćanje biće prvo Trampovo obraćanje naciji u statusu predsednika, a uslediće nakon perioda njegove izolovanosti posle komentara o rasnom nasilju u Šarlotsvilu u Virdžiniji, zaključuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: