Država nakratko odustala od "imidža" Komunalne policije

Komunalna policija će sačekati na izgradnju pozitivne reputacije, jer je država obustavila tender u kom traži izradu strategije za "jačanje imidža" komunalaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2017.

11:28

Država nakratko odustala od
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarstvo državne uprave je u maju raspisalo konkurs za "analizu stavova javnosti" i izradu strategije, a iako su stigle dve ponude, proces je obustavljen.

Razlozi nisu potpuno jasni iz dokumentacije, jer se navodi da su nastupili "nepredviđeni, objektivni razlozi za okončanje postupka". Nova javna nabavka biće sprovedena uskoro.

Kako se navodi, okvirni datum ponovnog sprovođenja postupka je septembar-oktobar 2017.

"Razlog za obustavu postupka: objektivni razlozi koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča, a koji se nisu mogli predvideti u vreme pokretanja postupka. Postupak javne nabavke obustavljen je u fazi pre donošenja odluke o dodeli ugovora", navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Ministarstvo je za analizu rada i izradu strategije namenilo dva i po miliona dinara, a ponude su poslali kompanija "FCB Afirma d.o.o." i grupa ponuđača koju čine "Blumen grup" i "Masmi d.o.o."

Prema konkursnoj dokumentaciji, ponuđači je trebalo da između ostalog izrade "integrisanu strategiju komunikacije" u periodu do kraja godine, koja bi trebalo da uključi "tradicionalne medije, internet, društvene mreže i stručnu javnost i kreatore mišljenja".

Predviđeni su i uspostavljanje saradnje sa medijima, urednicima i novinarima u tradicionalnim i onlajn medijima, izrada i plasiranje "najmanje četiri saopštenja na mesečnom nivou", obezbeđivanje medijskih objava i "ugovaranje intervjua i izjava" i slične delatnosti.

Takođe, planirana je "priprema postova za društvene mreže", doduše samo jednom nedeljno, ali i izrada šest animiranih video-snimaka za društvene mreže i Jutjub, kao i njihovo plasiranje u medijima, što podrazumeva i "plaćanje onlajn medijima".

Suštinski, izabrana kompanija bi tokom šest meseci radila uobičajene PR aktivnosti za Komunalnu policiju, radi poboljšanja prilično niskog rejtinga u javnosti, a to bi sve građane koštalo dva i po milona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: