Ponedeljak, 24.07.2017.

07:42

Iran: Masovno trovanje alkoholom, troje preminulo

Tri osobe na jugu Irana preminule su nakon što su se otrovale alkoholom, dok je 48 ljudi prebačeno u bolnicu, javlja AP pozivajući se na iransku agenciju ISNA.

Izvor: Tanjug

Iran: Masovno trovanje alkoholom, troje preminulo
Getty images

Pravosudni zvaničnik u provinciji Kerman Jadolah Movahed rekao je da je 48 osoba hospitalizovano, od kojih su tri u kritičnom stanju, dok je njih 30 podvrgnuto dijalizi, navodi iranska agencija.

Movahed je rekao i da vlasti pokušavaju da identifikuju i uhapse osobe koje su distribuirale alokoholna pića u okrugu Sirdžan na jugu provincije Kerman.

U Iranu je konzumiranje alkohola nezakonito i smatra se grehom prema islamskom zakonu, ali se pića domaće proizvodnje jeftino prodaju na crnom tržištu, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: