Novosti: Popović i Ružić dobijaju mesta u Vladi Srbije?

Lider Srpske narodne partije Nenad Popović mogao bi da bude novo lice u Vladi Srbije, saznaju "Večernje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

20:21

Novosti: Popović i Ružić dobijaju mesta u Vladi Srbije?
Tanjug

Kako se s dolaskom novog premijera, umesto Aleksandra Vučića kad on preuzme funkciju šefa države, sprema i mini-rekonstrukcija Vlade, postoje izgledi da Popović zauzme neku od pozicija u izvršnoj vlasti.

"Za sada se u stranačkim kuloarima ne pominje koji bi resor on mogao da preuzme, ali će personalno učešće šefa SNP u Vladi biti tema narednih dana. Uoči formiranja ove vlade spekulisalo se o tome da bi Popović, kao partner naprednjaka, mogao da bude na čelu Kancelarije za odnose s Rusijom", navodi se.

Pošto je u međuvremenu osnovan Nacionalni savet za saradnju s Rusijom i Kinom, koji će voditi odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, nije isključeno da Popović dobije neku važnu ulogu upravo u tom telu.

"Prema našim informacijama, postoje veliki izgledi da se kadrovsko osvežavanje ne završi samo s dolaskom Popovića u Nemanjinu 11. Naime, pojačanje u Vladi mogli bi da dobiju i socijalisti, pre svega zbog doprinosa koji su dali u Vučićevoj predsedničkoj kampanji, odnosno zbog velike mobilizacije svog biračkog tela. Naši izvori tvrde da se kao najozbiljniji kandidat za funkciju u Vladi iz redova SPS pominje Branko Ružić, potpredsednik stranke. Još se ne zna da li će njemu biti namenjena ministarska fotelja ili neka druga pozicija u izvršnoj vlasti", dodaje se.

Ružić je u ranijem periodu često bio u sukobu s vrhom SNS, javno kritikujući poteze Vlade i premijera Vučića, ali su na talasu uspona odnosa dveju stožernih stranaka vladajuće koalicije očigledno utihnuli i personalni sukobi partijskih čelnika.

"Kao korak u sklopu daljnjeg približavanja naprednjaka i socijalista, protumačeno je i postavljenje bivšeg gradonačelnika Vranja Zorana Antića za savetnika u Dačićevom kabinetu potpredsednika Vlade, iako je i on donedavno važio za buntovnika i nekog ko je u konstantnom sukobu sa SNS. Uveliko se spekuliše o tome da bi funkcija u Vladi uskoro mogla da pripadne još jednom bundžiji iz SPS - Novici Tončevu. Njemu bi, kako tvrde naši izvori, mogla da pripadne funkcija državnog sekretara u nekom od resora", piše beogradski list.

Odluka o novom premijeru, a samim tim i novim imenima u Vladi, trebalo bi da bude doneta u danima oko 12. juna.

"Rastu pritisci vrha SNS na budućeg predsednika Srbije da mandat poveri nekome iz ove stranke, a kao najozbiljniji kandidati za tu poziciju iz redova naprednjaka pominju se biši ministar pravde Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević", zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: