NS: Oteti uhapšen zbog pokušaja ubistva pre pet godina

Pripadnici MUP u Novom Sadu uhapsili su G.C. (41), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela ubistvo u pokušaju i izazivanje opšte opasnosti.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

13:44

NS: Oteti uhapšen zbog pokušaja ubistva pre pet godina
Foto: Tanjug, arhiva

Tokom intenzivnog operativnog rada na rasvetljavanju svih okolnosti jučerašnje otmice, G.C. je osumnjičen za pokušaj ubistva u maju 2012. godine, kada je, kako se sumnja, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu vatrenim oružjem teško ranio 57-godišnjaka iz Bačke Palanke, navodi se u saopštenju.

Podaci do kojih je policija došla tokom istrage ukazuju i na to da je G.C. aktivirao ručnu bombu ispod parkiranog automobila direktora jednog novosadskog javnog preduzeća, u junu 2013. godine.

Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila.

G.C. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak.

Pročitajte još:

NS:Svi akteri otmice već poznati policiji, motiv - osveta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: