Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Poslanička grupa Dveri uputila je zahtev predsednici Skupštine i generalnom sekretaru parlamenta za hitnu normalizaciju rada i nastavak sednice.

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

09:48

Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Dveri navode da je Gojković na neustavan i skandalozan način, kršeći Poslovnik o radu, prekinula prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, pod neprihvatljivim obrazloženjima da je nemoguće zasedanje tokom predsedničke kampanje.

"Ona obaveštenje o prekidu zasedanja nije uputila poslanicima sa zvaničnog mesta predsedavajuće, već tokom konferencije za novinare. Građani Srbije su predugo taoci osione politike SNS, koja uzurpira i skrnavi sve državne institucije", navodi se u saopštenju Dveri.

Kako ističu, najnovije u nizu ponižavanja države Srbije i njenih građana biće pokušaj Aleksandra Vučića da narednih meseci bude i premijer i predsednik države.

Oni ocenjuju da će u "nepodnošljivoj medijskoj blokadi", redovno prolećno zasedanje Skupštine omogućiti bolju informisanost građana o tekućim dešavanjima i "katastrofalnim" zakonskim rešenjima koja koalicija okupljena oko SNS predlaže i "sprovodi po sopstvenoj volji i Vučićevim instrukcijama".

Dveri navode da je Predlog zakon o finansijskoj pomoći porodici sa decom povučen iz procedure početkom 2016. zbog vanrednih parlamentarnih izbora i ta incicijativa nije ponovljena kao i da na skupštinsku proceduru između ostalih čekaju i Predlog zakona o nestalim bebama, Nacrti zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti, o javnim medijskim servisima i desetine drugih, što je oličenje nemara prema državi i narodu.

Skupština Srbije 1. marta je počela redovno prolećno zasedanje, ali je predsednica parlamenta tokom utvrđivanja dnevnog reda odredila pauzu dok ne prođe izborna kampanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: