Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu? FOTO

Više od 100 praznih novogodišnjih i božićnih paketića koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima u Srbiji pronađeno je bačeno u Somboru.

Izvor: B92, Blic

Sreda, 04.01.2017.

11:37

Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu? FOTO
Foto: Igor Boca/Facebook

Paketići su bačeni uz Veliki bački kanal u blizini Staparskog mosta, a Somborac Igor Boca objavio je fotografije praznih kutija i čestitki na društvenim mrežama.

On na Fejsbuku navodi da je reč o ispreturanim kutijama humanitarne pomoći dobijene od dece iz Nemačke kao poklon za Božić i Novu godinu.

Za B92.net su u opštini Sombor naveli da zasad nemaju više informacija o paketićima, ali da je sigurno da Grad i Opština sa pošiljkom nemaju nikakve veze.

Iako je bilo informacija da su paketići upućeni somborskim đacima posredstvom lokalne Adventističke crkve, iz nje navode da sa ovom pošiljkom nemaju veze.

Kako prenosi SOinfo, policija je jutros na mesta gde su bačeni paketići utvrđivala okolnosti ovog slučaja. Igor Boca za B92.net kaže da je paketiće video dok se vraćao sa posla.

„Tu je bila ta gomila, Sombor je inače grad zelenila, nemamo tu naviku da neko dođe i baci gomilu smeća uz kanal koji nam je jedina voda u gradu. Sve se belilo na zemlji od stiropora. Priđem, ono neka crvena rukavica, šal, pomislim možda je neko vodio dete u šetnju pa izgubio. Okrenem se, kad tu gomila kutija. Sve novogodišnji motivi, čestitke dečije na nemačkom“, navodi on.

On navodi da je zvao policiju, da su mu uzeli izjavu i otišli, a da kutija od poklona više nema na mestu na kom su bile i da ih je verovatno policija preuzela.

„Policija je rekla da to ne može da tretira kao krađu, niko nije prijavio. Tamo ima 300 paketića, trebalo ih je sve otvoriti, pretražiti, baciti svaku kutiju. Ne mogu da verujem da bi neko potrošio tri sata da pretura po dečijim čarapicama“, ističe Boca.

Boca je takođe na Fejsbuku objavio fotografije "procesa slanja paketića iz Nemačke za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: