Sreda, 04.01.2017.

11:37

Ukradeni i bačeni novogodišnji paketići za decu? FOTO

Više od 100 praznih novogodišnjih i božićnih paketića koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima u Srbiji pronađeno je bačeno u Somboru.

Izvor: B92

Ukradeni i baèeni novogodišnji paketiæi za decu? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

bobo mk

pre 7 godina

Za vreme NATO bombardovanja Srbije u Kumanovo lokalno udruženje Srba je prikupljalo pomoć. Donirao sam 50 kg. pirinča a čovek koji je zaduživao donacije probao je da mi poturi priznanicu na 5 kg.

Dusan

pre 7 godina

Nisam uopste iznenadjen.Kod nas vlada (pogresno) misljenje da smo najbolji narod na svetu i uvek upravu i svi nas mrze.Ako gledamo koliko pokvarenih ljudi ima u odnosu na broj stanovnika mi smo medju prvima.

Kokoš

pre 7 godina

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!
(lela v., 4. januar 2017 14:13)
Pa nisam ja krao poklone i bacao nego neki pojedinac dokle ćete da generalizujete to kako su svi takvi i onda ispadne niko nije kriv. Taj koji je to uradio ima ime i prezime pa neću ja da ga jurim i hapsim nego zna se kome je to posao i za to prima platu

Читајте Рајса

pre 7 godina

Читајте Арчибалда Рајса. Човек нас је волео и жртвовао се за нас. Лоше су му вратили и никад се истински одужили. Књига је болна за читање било коме ко воли Србију или има икакав осећај части и достојанства. Ово што је урађено с тим пакетићима је такав недостатак људскости, такво свињско осионо понашање да бих им дао 10 година, за пример.

Sramota!!

pre 7 godina

Ovo sigurno nije prvi put, pošto te paketiće Nemci šalju GODINAMA UNAZAD!

Mnoga deca su dobila paketiće (to dele razne humanitarne organizacije i protestantske crkve) ali eto ima lopova!

Ne trabujnaj

pre 7 godina

@milos

"... Okrenem se, kad tu gomila kutija. Sve novogodišnji motivi, čestitke dečije na nemačkom“, navodi on. "

To pise u tekstu. Uostalom, zar je bitno odakle su paketici? Ili mislis da je neko dete u Srbiji dobilo preko stotinu poklona pa roditelji nisu znali gde ce sa ambalazom?

Tereza

pre 7 godina

To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece. (Leki Peki, 4. januar 2017 12:34)


Stvarno sramota od njih, tako malo pošalju.

phoeb

pre 7 godina

Najstrašnije je što su paketiće pripremila DECA. Sumirano: neko je ukrao (verovatno bezvredne) stvari koje su deca htela da poklone deci, i onda istovario prazne paketiće pored puta, čisto da pokaže da ga nije blam.

XYZ

pre 7 godina

1994 smo poslali 2000 pari obice (cipele ,patike etc...) odecu itd. Sve potpuno nivo i visokog kvaliteta,dupli kamion sleper,sve je nestalo,ustvari pojavilo se u Bgd prodavnicama (uspeli smo da udjemo u trag zahvaljujuci logovanim bar-codovima,koji su bili na robi,ambalazi etc.) policija je bila obavestena i navidno vrsila istragu i naravno nista pojela maca (o ovom se pisalo u tadasnjoj stampi )Nekih 10tak god. kadnije saznali smo istinu i umesanost policije (naravno ne cele nego kriminalnog dela) koji su to i organizovali i profitirali. I eto mislio sam da su ta vremena prosla kad ono.......nema tu pomoci!

lela v.

pre 7 godina

@@@ Slika i prilika vučićeve srbije, jednostavno naša realnost. NapreDNO dna.
(lol, 4. januar 2017 11:58)


sve je nama nekog drugi kriv. kao, da je neko drugi na vlasti, mi bi smo bas bili super, a ovako posto je AV na vlasti, mi smo goveda!

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!

Saša

pre 7 godina

Može li lepo da se utvrdi kuda je ovaj poklon išao, gde je bio smešten i ko je odgovoran za ovaj užas? A onda sve to lepo da se objavi. Na kraju da čujemo i kazne za odgovorne.

infidel

pre 7 godina

Nije slika i prilika Vučićeve Srbije - uvek smo bili narod za primer, pa onda izglasamo svakih par godina drugog da bude kriv umesto nas... Inače ne podnosim ga ali ovo nema veze sa njim nego sa našim mentOlitetom.

ten yard penalty

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.
(Negativni, 04. januar 2017 12:47)

CHoveche,brate...da mogu,dao bih ti hiljadu pluseva za ovu "anamnezu naciona serbskoga" danashnjice!...

hurricane

pre 7 godina

Pa ne bi trebalo da je tako tesko ispitati ovaj slucaj.Ko je prevozio paketice i da li su oni koji su trebali da ih preuzmu prijavili da ih nema?Pa nije to neki komplikovan kanal svercovanja,prosto posiljalac-prevoznik-primalac.Zaista bi moralo biti reseno u najkracem mogucem roku.

Drug Ostoja

pre 7 godina

Prije par godina postao sam paketi rodici u Bg iz UK. Nikad ga nije dobila. najgore je što sam ja rekao da očekuje paket pa ga na kraju nije ni vidjela. Žalosno!

Koka

pre 7 godina

Pa valjda se zna kome su bili namenjeni ti paketici, i da li je sadrzaj dosao do njih. Kako policija ne moze da istrazi?!!! Pa ovo je tuga, ne samo zbog nase dece, nego i zbog te dece iz Nemacke koja su s ljubavlju prema nepoznatoj siromasnoj deci crtala i odvajala nesto od svg dzeparca. Deca znaju da budu jasko saosecajna kad shvate da neko drugi nema to sto oni imaju. Ako niko iz Srbije nije prijavio kradju, to znaci da je neko u Nemackoj prevaren, jer je slao nesto sto ovde nije bilo nikom namenjeno. Ovo se ne moze ostaviti, ovo je bruka za nasu drzavu, a fala bogu sigurno su to vec saznali i oni koji su paketice slali, kad je vec dospelo na internet. A ako su kutije i samo nemarom bacene, opet je sramota da se na taj nacin bacaju pisma i poruke darodavaca, i svakako je neka prevara pocinjena. Nijedno dete ne bi bacilo pismo koje je dobilo od nekog ko je poslao poklon. A da ne pricamo o zagadjenju zivotne sredine i ostalom. U svakom slucaju, neka ruzna i glupa prevara je pocinjena, i stvarno sramota je za policiju i za grad Sombor da ne istrazi otkud te kutije tu, i kome su bile namenjene.

Njamburg

pre 7 godina

I moja žena, inače Nemica, je među onima koja je uložila neuobičajeno mnogo vremena da izabere, kupi i zapakuje kutiju punu poklona za nepoznato dete u Srbiji. Čak je i napisala lepu božićnu čestitku na srpskom i dala mi je na proveru gramatike.

Ne smem da joj pokažem ovu vest. Mnogo me je sramota. :-(

Nadam se da će radi časti, mentalne higijene i mirne savesti svih nas i budućih generacija ovakve "situacije" biti razjašnjene. I dalje se delić mene nada da je u pitanju neki nesporazum te da ovde donosimo pogrešne zaključke.

cobo

pre 7 godina

Leki Peki @
Kritikujes Xman a nemas pojma .Ta se akcija zove Schuhkarton-Geschenk u prevodu poklon iz kartona(kutije) za cipele i organizuje se svake godine ovde u Nemackoj .Ove godine je bilo 386 750 kutija .Svako dete koje je u mogucnosti i koje zeli napuni jednu kutiju slatkisima,igrackama i ,priborom za skolu i salju deci koja nemaju-nista !
386 750 ! Koliko paketica su deca iz Srbije ove godine poslala za Afriku ? Koliko ?

gojko

pre 7 godina

to je uradio neko iz Sombora, jer da nije ranije bi pokrali paketice. Pa valjda mozete da utvrdite ko je bio vozac kombija/kamiona sta god. I ko je bio sa njim... ajde da vidimo policiju zasto vas placamo. Jeste li uzeli otiske sa kutija?

Mila

pre 7 godina

Pih, iskreno, ali iskreno, kad vidim ovo sramota me je sto sam iz Srbije.Kad samo pomislim da su neka mala deca pakovala i spremala ove paketice radujuci se sto ce neko siromasno dete to da dobije. Pa sad nek pljuju patriote koliko hoce po ovome, siromastvo moze da dodje i prodje, al bruka i zao karakter traju zauvek.

Zkr

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros, 4. januar 2017 12:09)

NE POSTOJI TAKVA MOGUĆNOST!!!

Vidi se na slikama da je to neko otvarao i praznio. To nisu deca otvarala.

Kirito

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milos, 4. januar 2017 12:00)

Aj, procitaj ceo tekst ili barem pogledaj slike na facebooku.

Alan Volkswagen

pre 7 godina

Za ovu godinu smo moja žena i ja (živimo u De) spremili upravo takav paket sa igračkama, bojicama, slikovnicama i slatkišima za decu sa balkana kao novogodišnje božićno iznenađenje. Sama pomisao da neko želi da opelješi paketić nas čini besnim.

маркеђани

pre 7 godina

Нема овом народу помоћи. Уништавамо све чега се дохватимо, ништа нам не ваља, само кукамо, бахати смо, уживамо у туђој несрећи...

Leki Peki

pre 7 godina

@Xman

Druze, preterujes malo. Uz svo postovanje i zahvalnost, to je ipak samo 100 paketica. Znas li kako se to skuplja? Svako ko zeli u jednoj, dve, tri skole donese neku igracku ili slatkis, i tako se pakuju paketici.
To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece.

SNSveštenici

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
(milos, 04. januar 2017 12:00)

Ima još dosta slika, na nekim slikama se vide pisma i slike male dece iz Nemačke koja su poslala to.

Naivni nemci poslali poklone kao pomoć maloj deci, a veliki i moćni srbin preko organizacije pokrao sve to i bacio omote. Ponos naše države. Dno dna.

Uros

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore

Negativni

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.

ja

pre 7 godina

Ispitajte prvo ceo slucaj. Ko je dovezao paketice, kad, morao je da predje granicu, kontrolu. Sigurno se zna koji sofer je vozio paketice, ispitati ga gde ih je odvezao, ili da li su ga pokrali. Da ne bude ovo druga Sava mala.

miki

pre 7 godina

Ovo je tako zalosno....jer znam sa kojom ljubavlju deca u Nemackoj spremaju ovakve poklone i pisu poruke nasoj deci. To je bilo namenjeno ili romskoj deci ili deci na Kosovu, a neko je pokusao sa tim da zaradi.
Zbog ovakvih stvari mislim da su Nemci potpuno u pravu u onome sto misle o nama.

мерак

pre 7 godina

Па када нас воде људи са мега сега шта очекивати. То је то, ми смо криви. Што пре схватимо и покушамо сами себе да исправимо, да утичемо на комшије, пријатеље, да њих и све едукујемо биће боље. Дуг и мукотрпан процес али нема нам друге. Морамо боље!!!

Volim Natasu Jovkovic

pre 7 godina

I onda se vlast cudi zasto svako normalan kome se ukaze prilika hoce da ode u inostranstvo. Dovoljno je jednom samo procitati dnevnu stampu, nije bitno koji je dan u nedelji, mesecu...

Xman

pre 7 godina

Meni je neverovatno da niko uopste nije ni pisao o plemenitom gestu nemacke dece koja su odvojila od svojih dzeparaca i kupila poklone za nasu srpsku decu. Da su Rusi poslali i dva paketica o tome bismo slusali danima,a ne sumnjam da bi se oglasili i Nikolic, Dacic, Vulin i ostali drzavni rusofili.

uhh...

pre 7 godina

Sta je ovde sporno?? Pa valjda se zna ko je nosio te paketice, taj je bio odgovoran za njih i ako nisu stigli tamo gde treba taj treba da odgovara! fer ili nije, odgovornost mora da postoji, a nije Sombor i okolina toliko velika da se ne zna, lepo otkrijte sami ko je i sta se desilo pa reagujte.. Nemojte vise kao ovce da bekecete po internetu i da cekate drzavu i njene organe! Ajmo akcija, ne samo po tastaturi!!

Xman

pre 7 godina

Meni je neverovatno da niko uopste nije ni pisao o plemenitom gestu nemacke dece koja su odvojila od svojih dzeparaca i kupila poklone za nasu srpsku decu. Da su Rusi poslali i dva paketica o tome bismo slusali danima,a ne sumnjam da bi se oglasili i Nikolic, Dacic, Vulin i ostali drzavni rusofili.

uhh...

pre 7 godina

Sta je ovde sporno?? Pa valjda se zna ko je nosio te paketice, taj je bio odgovoran za njih i ako nisu stigli tamo gde treba taj treba da odgovara! fer ili nije, odgovornost mora da postoji, a nije Sombor i okolina toliko velika da se ne zna, lepo otkrijte sami ko je i sta se desilo pa reagujte.. Nemojte vise kao ovce da bekecete po internetu i da cekate drzavu i njene organe! Ajmo akcija, ne samo po tastaturi!!

Alan Volkswagen

pre 7 godina

Za ovu godinu smo moja žena i ja (živimo u De) spremili upravo takav paket sa igračkama, bojicama, slikovnicama i slatkišima za decu sa balkana kao novogodišnje božićno iznenađenje. Sama pomisao da neko želi da opelješi paketić nas čini besnim.

SNSveštenici

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
(milos, 04. januar 2017 12:00)

Ima još dosta slika, na nekim slikama se vide pisma i slike male dece iz Nemačke koja su poslala to.

Naivni nemci poslali poklone kao pomoć maloj deci, a veliki i moćni srbin preko organizacije pokrao sve to i bacio omote. Ponos naše države. Dno dna.

Kirito

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milos, 4. januar 2017 12:00)

Aj, procitaj ceo tekst ili barem pogledaj slike na facebooku.

Negativni

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.

miki

pre 7 godina

Ovo je tako zalosno....jer znam sa kojom ljubavlju deca u Nemackoj spremaju ovakve poklone i pisu poruke nasoj deci. To je bilo namenjeno ili romskoj deci ili deci na Kosovu, a neko je pokusao sa tim da zaradi.
Zbog ovakvih stvari mislim da su Nemci potpuno u pravu u onome sto misle o nama.

Mila

pre 7 godina

Pih, iskreno, ali iskreno, kad vidim ovo sramota me je sto sam iz Srbije.Kad samo pomislim da su neka mala deca pakovala i spremala ove paketice radujuci se sto ce neko siromasno dete to da dobije. Pa sad nek pljuju patriote koliko hoce po ovome, siromastvo moze da dodje i prodje, al bruka i zao karakter traju zauvek.

Njamburg

pre 7 godina

I moja žena, inače Nemica, je među onima koja je uložila neuobičajeno mnogo vremena da izabere, kupi i zapakuje kutiju punu poklona za nepoznato dete u Srbiji. Čak je i napisala lepu božićnu čestitku na srpskom i dala mi je na proveru gramatike.

Ne smem da joj pokažem ovu vest. Mnogo me je sramota. :-(

Nadam se da će radi časti, mentalne higijene i mirne savesti svih nas i budućih generacija ovakve "situacije" biti razjašnjene. I dalje se delić mene nada da je u pitanju neki nesporazum te da ovde donosimo pogrešne zaključke.

Volim Natasu Jovkovic

pre 7 godina

I onda se vlast cudi zasto svako normalan kome se ukaze prilika hoce da ode u inostranstvo. Dovoljno je jednom samo procitati dnevnu stampu, nije bitno koji je dan u nedelji, mesecu...

маркеђани

pre 7 godina

Нема овом народу помоћи. Уништавамо све чега се дохватимо, ништа нам не ваља, само кукамо, бахати смо, уживамо у туђој несрећи...

Drug Ostoja

pre 7 godina

Prije par godina postao sam paketi rodici u Bg iz UK. Nikad ga nije dobila. najgore je što sam ja rekao da očekuje paket pa ga na kraju nije ni vidjela. Žalosno!

cobo

pre 7 godina

Leki Peki @
Kritikujes Xman a nemas pojma .Ta se akcija zove Schuhkarton-Geschenk u prevodu poklon iz kartona(kutije) za cipele i organizuje se svake godine ovde u Nemackoj .Ove godine je bilo 386 750 kutija .Svako dete koje je u mogucnosti i koje zeli napuni jednu kutiju slatkisima,igrackama i ,priborom za skolu i salju deci koja nemaju-nista !
386 750 ! Koliko paketica su deca iz Srbije ove godine poslala za Afriku ? Koliko ?

Uros

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore

ja

pre 7 godina

Ispitajte prvo ceo slucaj. Ko je dovezao paketice, kad, morao je da predje granicu, kontrolu. Sigurno se zna koji sofer je vozio paketice, ispitati ga gde ih je odvezao, ili da li su ga pokrali. Da ne bude ovo druga Sava mala.

Koka

pre 7 godina

Pa valjda se zna kome su bili namenjeni ti paketici, i da li je sadrzaj dosao do njih. Kako policija ne moze da istrazi?!!! Pa ovo je tuga, ne samo zbog nase dece, nego i zbog te dece iz Nemacke koja su s ljubavlju prema nepoznatoj siromasnoj deci crtala i odvajala nesto od svg dzeparca. Deca znaju da budu jasko saosecajna kad shvate da neko drugi nema to sto oni imaju. Ako niko iz Srbije nije prijavio kradju, to znaci da je neko u Nemackoj prevaren, jer je slao nesto sto ovde nije bilo nikom namenjeno. Ovo se ne moze ostaviti, ovo je bruka za nasu drzavu, a fala bogu sigurno su to vec saznali i oni koji su paketice slali, kad je vec dospelo na internet. A ako su kutije i samo nemarom bacene, opet je sramota da se na taj nacin bacaju pisma i poruke darodavaca, i svakako je neka prevara pocinjena. Nijedno dete ne bi bacilo pismo koje je dobilo od nekog ko je poslao poklon. A da ne pricamo o zagadjenju zivotne sredine i ostalom. U svakom slucaju, neka ruzna i glupa prevara je pocinjena, i stvarno sramota je za policiju i za grad Sombor da ne istrazi otkud te kutije tu, i kome su bile namenjene.

gojko

pre 7 godina

to je uradio neko iz Sombora, jer da nije ranije bi pokrali paketice. Pa valjda mozete da utvrdite ko je bio vozac kombija/kamiona sta god. I ko je bio sa njim... ajde da vidimo policiju zasto vas placamo. Jeste li uzeli otiske sa kutija?

XYZ

pre 7 godina

1994 smo poslali 2000 pari obice (cipele ,patike etc...) odecu itd. Sve potpuno nivo i visokog kvaliteta,dupli kamion sleper,sve je nestalo,ustvari pojavilo se u Bgd prodavnicama (uspeli smo da udjemo u trag zahvaljujuci logovanim bar-codovima,koji su bili na robi,ambalazi etc.) policija je bila obavestena i navidno vrsila istragu i naravno nista pojela maca (o ovom se pisalo u tadasnjoj stampi )Nekih 10tak god. kadnije saznali smo istinu i umesanost policije (naravno ne cele nego kriminalnog dela) koji su to i organizovali i profitirali. I eto mislio sam da su ta vremena prosla kad ono.......nema tu pomoci!

lela v.

pre 7 godina

@@@ Slika i prilika vučićeve srbije, jednostavno naša realnost. NapreDNO dna.
(lol, 4. januar 2017 11:58)


sve je nama nekog drugi kriv. kao, da je neko drugi na vlasti, mi bi smo bas bili super, a ovako posto je AV na vlasti, mi smo goveda!

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!

Sramota!!

pre 7 godina

Ovo sigurno nije prvi put, pošto te paketiće Nemci šalju GODINAMA UNAZAD!

Mnoga deca su dobila paketiće (to dele razne humanitarne organizacije i protestantske crkve) ali eto ima lopova!

Tereza

pre 7 godina

To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece. (Leki Peki, 4. januar 2017 12:34)


Stvarno sramota od njih, tako malo pošalju.

Zkr

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros, 4. januar 2017 12:09)

NE POSTOJI TAKVA MOGUĆNOST!!!

Vidi se na slikama da je to neko otvarao i praznio. To nisu deca otvarala.

ten yard penalty

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.
(Negativni, 04. januar 2017 12:47)

CHoveche,brate...da mogu,dao bih ti hiljadu pluseva za ovu "anamnezu naciona serbskoga" danashnjice!...

hurricane

pre 7 godina

Pa ne bi trebalo da je tako tesko ispitati ovaj slucaj.Ko je prevozio paketice i da li su oni koji su trebali da ih preuzmu prijavili da ih nema?Pa nije to neki komplikovan kanal svercovanja,prosto posiljalac-prevoznik-primalac.Zaista bi moralo biti reseno u najkracem mogucem roku.

Ne trabujnaj

pre 7 godina

@milos

"... Okrenem se, kad tu gomila kutija. Sve novogodišnji motivi, čestitke dečije na nemačkom“, navodi on. "

To pise u tekstu. Uostalom, zar je bitno odakle su paketici? Ili mislis da je neko dete u Srbiji dobilo preko stotinu poklona pa roditelji nisu znali gde ce sa ambalazom?

мерак

pre 7 godina

Па када нас воде људи са мега сега шта очекивати. То је то, ми смо криви. Што пре схватимо и покушамо сами себе да исправимо, да утичемо на комшије, пријатеље, да њих и све едукујемо биће боље. Дуг и мукотрпан процес али нема нам друге. Морамо боље!!!

phoeb

pre 7 godina

Najstrašnije je što su paketiće pripremila DECA. Sumirano: neko je ukrao (verovatno bezvredne) stvari koje su deca htela da poklone deci, i onda istovario prazne paketiće pored puta, čisto da pokaže da ga nije blam.

infidel

pre 7 godina

Nije slika i prilika Vučićeve Srbije - uvek smo bili narod za primer, pa onda izglasamo svakih par godina drugog da bude kriv umesto nas... Inače ne podnosim ga ali ovo nema veze sa njim nego sa našim mentOlitetom.

Saša

pre 7 godina

Može li lepo da se utvrdi kuda je ovaj poklon išao, gde je bio smešten i ko je odgovoran za ovaj užas? A onda sve to lepo da se objavi. Na kraju da čujemo i kazne za odgovorne.

Читајте Рајса

pre 7 godina

Читајте Арчибалда Рајса. Човек нас је волео и жртвовао се за нас. Лоше су му вратили и никад се истински одужили. Књига је болна за читање било коме ко воли Србију или има икакав осећај части и достојанства. Ово што је урађено с тим пакетићима је такав недостатак људскости, такво свињско осионо понашање да бих им дао 10 година, за пример.

Kokoš

pre 7 godina

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!
(lela v., 4. januar 2017 14:13)
Pa nisam ja krao poklone i bacao nego neki pojedinac dokle ćete da generalizujete to kako su svi takvi i onda ispadne niko nije kriv. Taj koji je to uradio ima ime i prezime pa neću ja da ga jurim i hapsim nego zna se kome je to posao i za to prima platu

Dusan

pre 7 godina

Nisam uopste iznenadjen.Kod nas vlada (pogresno) misljenje da smo najbolji narod na svetu i uvek upravu i svi nas mrze.Ako gledamo koliko pokvarenih ljudi ima u odnosu na broj stanovnika mi smo medju prvima.

bobo mk

pre 7 godina

Za vreme NATO bombardovanja Srbije u Kumanovo lokalno udruženje Srba je prikupljalo pomoć. Donirao sam 50 kg. pirinča a čovek koji je zaduživao donacije probao je da mi poturi priznanicu na 5 kg.

Leki Peki

pre 7 godina

@Xman

Druze, preterujes malo. Uz svo postovanje i zahvalnost, to je ipak samo 100 paketica. Znas li kako se to skuplja? Svako ko zeli u jednoj, dve, tri skole donese neku igracku ili slatkis, i tako se pakuju paketici.
To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece.

Leki Peki

pre 7 godina

@Xman

Druze, preterujes malo. Uz svo postovanje i zahvalnost, to je ipak samo 100 paketica. Znas li kako se to skuplja? Svako ko zeli u jednoj, dve, tri skole donese neku igracku ili slatkis, i tako se pakuju paketici.
To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece.

Xman

pre 7 godina

Meni je neverovatno da niko uopste nije ni pisao o plemenitom gestu nemacke dece koja su odvojila od svojih dzeparaca i kupila poklone za nasu srpsku decu. Da su Rusi poslali i dva paketica o tome bismo slusali danima,a ne sumnjam da bi se oglasili i Nikolic, Dacic, Vulin i ostali drzavni rusofili.

uhh...

pre 7 godina

Sta je ovde sporno?? Pa valjda se zna ko je nosio te paketice, taj je bio odgovoran za njih i ako nisu stigli tamo gde treba taj treba da odgovara! fer ili nije, odgovornost mora da postoji, a nije Sombor i okolina toliko velika da se ne zna, lepo otkrijte sami ko je i sta se desilo pa reagujte.. Nemojte vise kao ovce da bekecete po internetu i da cekate drzavu i njene organe! Ajmo akcija, ne samo po tastaturi!!

Uros

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore

Kokoš

pre 7 godina

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!
(lela v., 4. januar 2017 14:13)
Pa nisam ja krao poklone i bacao nego neki pojedinac dokle ćete da generalizujete to kako su svi takvi i onda ispadne niko nije kriv. Taj koji je to uradio ima ime i prezime pa neću ja da ga jurim i hapsim nego zna se kome je to posao i za to prima platu

lela v.

pre 7 godina

@@@ Slika i prilika vučićeve srbije, jednostavno naša realnost. NapreDNO dna.
(lol, 4. januar 2017 11:58)


sve je nama nekog drugi kriv. kao, da je neko drugi na vlasti, mi bi smo bas bili super, a ovako posto je AV na vlasti, mi smo goveda!

ovo je nas obraz! sram nas bilo! i dok sami ne preuzmemo odgovornost, nista se nece promeniti!

miki

pre 7 godina

Ovo je tako zalosno....jer znam sa kojom ljubavlju deca u Nemackoj spremaju ovakve poklone i pisu poruke nasoj deci. To je bilo namenjeno ili romskoj deci ili deci na Kosovu, a neko je pokusao sa tim da zaradi.
Zbog ovakvih stvari mislim da su Nemci potpuno u pravu u onome sto misle o nama.

ten yard penalty

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.
(Negativni, 04. januar 2017 12:47)

CHoveche,brate...da mogu,dao bih ti hiljadu pluseva za ovu "anamnezu naciona serbskoga" danashnjice!...

Tereza

pre 7 godina

To je lepo, ali je to ipak samo 100 paketica. U Nemackoj ima 30 miliona dece. (Leki Peki, 4. januar 2017 12:34)


Stvarno sramota od njih, tako malo pošalju.

Kirito

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milos, 4. januar 2017 12:00)

Aj, procitaj ceo tekst ili barem pogledaj slike na facebooku.

маркеђани

pre 7 godina

Нема овом народу помоћи. Уништавамо све чега се дохватимо, ништа нам не ваља, само кукамо, бахати смо, уживамо у туђој несрећи...

Volim Natasu Jovkovic

pre 7 godina

I onda se vlast cudi zasto svako normalan kome se ukaze prilika hoce da ode u inostranstvo. Dovoljno je jednom samo procitati dnevnu stampu, nije bitno koji je dan u nedelji, mesecu...

SNSveštenici

pre 7 godina

A odakle ovome ideja da su to bili pokloni iz Nemacke? Meni ovo lici na obicno na omote koji su ostali posle otvaranja paketica
(milos, 04. januar 2017 12:00)

Ima još dosta slika, na nekim slikama se vide pisma i slike male dece iz Nemačke koja su poslala to.

Naivni nemci poslali poklone kao pomoć maloj deci, a veliki i moćni srbin preko organizacije pokrao sve to i bacio omote. Ponos naše države. Dno dna.

Negativni

pre 7 godina

Ovo je definicija srpske države i srpskog mentaliteta. Ništa novo. Imate ovo i kod Nušića i kod Sremca i Duška Kovačevića...
Sadržaj paketića završiće na subotičkom buvljaku kao što i kompletni naši životi završavaju na buvljacima.
I to je tako jer smo mi takvi. Licemerni ološ koji se krsti svakih pet minuta i glumi veliku dobrotu, a prvi razapinjemo i pljujemo sve što ima veze za hrišćanstvom.

cobo

pre 7 godina

Leki Peki @
Kritikujes Xman a nemas pojma .Ta se akcija zove Schuhkarton-Geschenk u prevodu poklon iz kartona(kutije) za cipele i organizuje se svake godine ovde u Nemackoj .Ove godine je bilo 386 750 kutija .Svako dete koje je u mogucnosti i koje zeli napuni jednu kutiju slatkisima,igrackama i ,priborom za skolu i salju deci koja nemaju-nista !
386 750 ! Koliko paketica su deca iz Srbije ove godine poslala za Afriku ? Koliko ?

Mila

pre 7 godina

Pih, iskreno, ali iskreno, kad vidim ovo sramota me je sto sam iz Srbije.Kad samo pomislim da su neka mala deca pakovala i spremala ove paketice radujuci se sto ce neko siromasno dete to da dobije. Pa sad nek pljuju patriote koliko hoce po ovome, siromastvo moze da dodje i prodje, al bruka i zao karakter traju zauvek.

Ne trabujnaj

pre 7 godina

@milos

"... Okrenem se, kad tu gomila kutija. Sve novogodišnji motivi, čestitke dečije na nemačkom“, navodi on. "

To pise u tekstu. Uostalom, zar je bitno odakle su paketici? Ili mislis da je neko dete u Srbiji dobilo preko stotinu poklona pa roditelji nisu znali gde ce sa ambalazom?

Читајте Рајса

pre 7 godina

Читајте Арчибалда Рајса. Човек нас је волео и жртвовао се за нас. Лоше су му вратили и никад се истински одужили. Књига је болна за читање било коме ко воли Србију или има икакав осећај части и достојанства. Ово што је урађено с тим пакетићима је такав недостатак људскости, такво свињско осионо понашање да бих им дао 10 година, за пример.

мерак

pre 7 godina

Па када нас воде људи са мега сега шта очекивати. То је то, ми смо криви. Што пре схватимо и покушамо сами себе да исправимо, да утичемо на комшије, пријатеље, да њих и све едукујемо биће боље. Дуг и мукотрпан процес али нема нам друге. Морамо боље!!!

Njamburg

pre 7 godina

I moja žena, inače Nemica, je među onima koja je uložila neuobičajeno mnogo vremena da izabere, kupi i zapakuje kutiju punu poklona za nepoznato dete u Srbiji. Čak je i napisala lepu božićnu čestitku na srpskom i dala mi je na proveru gramatike.

Ne smem da joj pokažem ovu vest. Mnogo me je sramota. :-(

Nadam se da će radi časti, mentalne higijene i mirne savesti svih nas i budućih generacija ovakve "situacije" biti razjašnjene. I dalje se delić mene nada da je u pitanju neki nesporazum te da ovde donosimo pogrešne zaključke.

infidel

pre 7 godina

Nije slika i prilika Vučićeve Srbije - uvek smo bili narod za primer, pa onda izglasamo svakih par godina drugog da bude kriv umesto nas... Inače ne podnosim ga ali ovo nema veze sa njim nego sa našim mentOlitetom.

Alan Volkswagen

pre 7 godina

Za ovu godinu smo moja žena i ja (živimo u De) spremili upravo takav paket sa igračkama, bojicama, slikovnicama i slatkišima za decu sa balkana kao novogodišnje božićno iznenađenje. Sama pomisao da neko želi da opelješi paketić nas čini besnim.

Drug Ostoja

pre 7 godina

Prije par godina postao sam paketi rodici u Bg iz UK. Nikad ga nije dobila. najgore je što sam ja rekao da očekuje paket pa ga na kraju nije ni vidjela. Žalosno!

Dusan

pre 7 godina

Nisam uopste iznenadjen.Kod nas vlada (pogresno) misljenje da smo najbolji narod na svetu i uvek upravu i svi nas mrze.Ako gledamo koliko pokvarenih ljudi ima u odnosu na broj stanovnika mi smo medju prvima.

ja

pre 7 godina

Ispitajte prvo ceo slucaj. Ko je dovezao paketice, kad, morao je da predje granicu, kontrolu. Sigurno se zna koji sofer je vozio paketice, ispitati ga gde ih je odvezao, ili da li su ga pokrali. Da ne bude ovo druga Sava mala.

gojko

pre 7 godina

to je uradio neko iz Sombora, jer da nije ranije bi pokrali paketice. Pa valjda mozete da utvrdite ko je bio vozac kombija/kamiona sta god. I ko je bio sa njim... ajde da vidimo policiju zasto vas placamo. Jeste li uzeli otiske sa kutija?

Sramota!!

pre 7 godina

Ovo sigurno nije prvi put, pošto te paketiće Nemci šalju GODINAMA UNAZAD!

Mnoga deca su dobila paketiće (to dele razne humanitarne organizacije i protestantske crkve) ali eto ima lopova!

XYZ

pre 7 godina

1994 smo poslali 2000 pari obice (cipele ,patike etc...) odecu itd. Sve potpuno nivo i visokog kvaliteta,dupli kamion sleper,sve je nestalo,ustvari pojavilo se u Bgd prodavnicama (uspeli smo da udjemo u trag zahvaljujuci logovanim bar-codovima,koji su bili na robi,ambalazi etc.) policija je bila obavestena i navidno vrsila istragu i naravno nista pojela maca (o ovom se pisalo u tadasnjoj stampi )Nekih 10tak god. kadnije saznali smo istinu i umesanost policije (naravno ne cele nego kriminalnog dela) koji su to i organizovali i profitirali. I eto mislio sam da su ta vremena prosla kad ono.......nema tu pomoci!

phoeb

pre 7 godina

Najstrašnije je što su paketiće pripremila DECA. Sumirano: neko je ukrao (verovatno bezvredne) stvari koje su deca htela da poklone deci, i onda istovario prazne paketiće pored puta, čisto da pokaže da ga nije blam.

Zkr

pre 7 godina

Postoji i opcija da je ustanova ciji su sticenici dobili poklone nakon otvaranja sav ovaj otpad bacila ovako... U svakom slucaju,ne znam sta mi je gore
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros, 4. januar 2017 12:09)

NE POSTOJI TAKVA MOGUĆNOST!!!

Vidi se na slikama da je to neko otvarao i praznio. To nisu deca otvarala.

Saša

pre 7 godina

Može li lepo da se utvrdi kuda je ovaj poklon išao, gde je bio smešten i ko je odgovoran za ovaj užas? A onda sve to lepo da se objavi. Na kraju da čujemo i kazne za odgovorne.

hurricane

pre 7 godina

Pa ne bi trebalo da je tako tesko ispitati ovaj slucaj.Ko je prevozio paketice i da li su oni koji su trebali da ih preuzmu prijavili da ih nema?Pa nije to neki komplikovan kanal svercovanja,prosto posiljalac-prevoznik-primalac.Zaista bi moralo biti reseno u najkracem mogucem roku.

Koka

pre 7 godina

Pa valjda se zna kome su bili namenjeni ti paketici, i da li je sadrzaj dosao do njih. Kako policija ne moze da istrazi?!!! Pa ovo je tuga, ne samo zbog nase dece, nego i zbog te dece iz Nemacke koja su s ljubavlju prema nepoznatoj siromasnoj deci crtala i odvajala nesto od svg dzeparca. Deca znaju da budu jasko saosecajna kad shvate da neko drugi nema to sto oni imaju. Ako niko iz Srbije nije prijavio kradju, to znaci da je neko u Nemackoj prevaren, jer je slao nesto sto ovde nije bilo nikom namenjeno. Ovo se ne moze ostaviti, ovo je bruka za nasu drzavu, a fala bogu sigurno su to vec saznali i oni koji su paketice slali, kad je vec dospelo na internet. A ako su kutije i samo nemarom bacene, opet je sramota da se na taj nacin bacaju pisma i poruke darodavaca, i svakako je neka prevara pocinjena. Nijedno dete ne bi bacilo pismo koje je dobilo od nekog ko je poslao poklon. A da ne pricamo o zagadjenju zivotne sredine i ostalom. U svakom slucaju, neka ruzna i glupa prevara je pocinjena, i stvarno sramota je za policiju i za grad Sombor da ne istrazi otkud te kutije tu, i kome su bile namenjene.

bobo mk

pre 7 godina

Za vreme NATO bombardovanja Srbije u Kumanovo lokalno udruženje Srba je prikupljalo pomoć. Donirao sam 50 kg. pirinča a čovek koji je zaduživao donacije probao je da mi poturi priznanicu na 5 kg.