Brnabić o Martinoviću: Dug put... Vraćanje ne prihvatam

Ministarka Ana Brnabić ukazala je da Ustav obavezuje na zaštitu prava svih građana i da se ta zaštita mora videti u svemu što radimo i govorimo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2016.

14:53

Brnabić o Martinoviću: Dug put... Vraćanje ne prihvatam
Foto: Tanjug

Reagujući na diskusiju šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinović u petak u parlamentu, povodom izbora Danice Marinković za članicu Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, Brnabićeva je poručila da duboko veruje da je retorika koja se tada čula daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi.

Martinović je, naime, u petak u parlamentu čitao navode iz udžbenika koji su promovisali Bojan Pajtić i Marinika Tepić osvrćući se na definicije i izvode istraživanja o homoseksualnosti.

Brnabićeva ističe da se godinama unazad borimo da ustanovimo sistem univerzalnih društvenih vrednosti koje garantuju jednaka prava i sigurnost svim građanima i građankama Srbije.

"Ne zaboravimo da su ljudska prava neupitna. Deo mog resora su pitanja ljudskih i manjinskih prava i zato je moja odgovornost da u ime Vlade Srbije podsetim da nas Ustav obavezuje da štitimo prava svih naših građana i da se ta zaštita mora videti u svemu što radimo i govorimo", navela je ministarka Brnabić.

Za nju je nedopustiva retorika, koja se u petak čula u Skupštini, koja predstavlja sve naše građane.

"Dug put smo prešli da bi se ovo društvo izgradilo kao solidarno, inkluzivno i da bi u Srbiji bilo mesta za sve, da bismo danas dozvolili da se ovakve reči olako upotrebljavaju. Na početku 21. veka, kada je ljudsko društvo napravilo kvantni skok u tehnološkom smislu, mi se vraćamo na stvari koje bi odavno trebalo da su iza svih nas. To ne prihvatam i sa tim se duboko ne slažem”, navela je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: