"Radulović u DJB kao direktor, a članovi volontiraju"

Nekadašnji nosilac liste Dosta je bilo na Vračaru Branislav Klanšček zatražio je smenu lidera tog pokreta Saše Radulovića.

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

14:45

Kako navodi, ostavku Radulovića traži zbog poreskog duga u SAD, dešavanja na Vračaru uoči prethodnih lokalnih izbora i nepoštovanja osnivačkih principa pokreta.

Klanšček je na konferenciji za novinare kazao da je cilj inicijative za smenu Radulovića "prekid stanja u kome se Radulović ponaša kao direktor dok članovi pokreta volontiraju".

"Iskoristili smo sve mogućnosti unutar pokreta da iniciramo smenu Radulovića, ali to nismo uspeli jer ne postoji sistem niti zvanično izabrani organi već Radulović, u suprotnosti sa statutom udruženja i sa zakonom, imenuje funkcionere. Svesni smo da će inicijativa ići jako teško jer ne postoje organi, što on i želi kako ne bi bio smenjen", rekao je Klanšček u Beogradu.

Predstavljajući dokument američke poreske uprave od 6. oktobra 2016. godine, u kome se navodi da lider pokreta Dosta je bilo ima dug od milion dolara, Klanšček je ocenio da je Radulović "uvukao pokret u blato oko svog duga" i "prevario članove i širu javnost" kada je tvrdio da nema dug prema poreskim organima SAD.

"Pored priče o dugu, Radulović mora da podnese ostavku i zato što je falsifikovao grupu građana sa kojom je izašao na lokalne izbore na Vračaru u aprilu 2016. godine, i to uz podršku predstavnika SNS-a koji su u Opštinskoj izbornoj komisiji glasali da se odobri nelegalna lista Saše Radulovića", naveo je Klanšček.

Nekadašnji nosilac liste DJB na Vračaru optužio je Radulovića i da ne sprovodi principe i kriterijume na kojima je pokret utemeljen.

"Pokret je u početku baziran na transparentnosti, borbi protiv partokratije i insistiranju na uspostavljanju sistema a ne vođe, a danas su ti principi mrtvo slovo na papiru. Nikada nismo dobili odgovor kako su neki ljudi iz pokreta došli do funkcije poslanika, zato danas i imamo astrologa sa završenom srednjom školom kao predstavnika DJB u Narodnoj skupštini", dodao je Klanšček.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: