Put ka Bondstilu dobija ime po Bajdenovom preminulom sinu

Deo puta Uroševac-Vitina, koji vodi ka vojnoj bazi Bondstil, dobiće u sredu naziv Bju Bajden po preminulom sinu američkog potpresednika Džozefa Bajdena.

Izvor: B92

Nedelja, 14.08.2016.

21:02

Put ka Bondstilu dobija ime po Bajdenovom preminulom sinu
screenshot

On je radio na Kosovu, u sastavu UNMIK-a.

Tim povodom planirano je da Bajden poseti mesto u blizini Bondstila i učestvuje u ceremoniji koji organizuje Vlada Kosova, povodom imenovanja ulice u čast njegovog sina koji je preminuo 2015, u 46. godini.

Potpredsednik SAD će se, kako dopisnik Bete saznaje, u tom mestu obratiti građanima i medijima.

Bju je nakon studija gotovo deset godina radio u američkom ministarstvu pravosuđa. Kao volonter je 2001. godine otišao na Kosovo gde je bio šef radionica za tamošnje sudije i javne tužioce.

Bjuova majka poginula je u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je i on bio teško povređen, kada je imao tri godine. Tom prilikom poginula je i njegova mlađa sestra.

Džozef Bajden u dvodnevnu posetu Kosovo dolazi sa drugom suprugom Džil. Prethodno će posetiti Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: